«Важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися»: в Україні підвищать стипендії

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися»: в Україні підвищать стипендії

Новий навчальний рік для студентів профтехів, училищ та університетів розпочинається із гарної новини. На засіданні Кабінету Міністрів 1 вересня 2021 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд підвищить стипендії здобувачам вищої освіти.

Так, в закладах профосвіти стипендії будуть збільшені в 2,5 раза, студенти вишів отримають підвищення в 1,5 раза. Нагадаємо, що останнє підвищення стипендій відбулося в листопаді 2017 року.

У своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відмітив:

«Це важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися і досягати науково-освітніх вершин.

Крім того, розміри стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка також буде збільшено».

Міністр зазначив, що стипендії зростуть з 1 січня 2022 року.

Нагадаємо, що нині студенти вищих навчальних закладів отримують 1300 грн стипендій, студенти коледжів і технікумів – 980 грн, а профтехучилищ – 490 грн.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту