Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Проректор розповів як розпочнеться навчальний рік в університеті

У зв’язку з тим, що з 17 червня 2021 року для усієї України встановлено «зелений» рівень епідемічної безпеки університет має усі підстави розпочати новий навчальний рік у очному форматі. Про це учора, 30 серпня 2021 року, на спільному засіданні ректорату та Вченої ради університету розповів кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник додавши, що навчальні заняття нового 2021/2022 н.р. для здобувачів усіх освітніх ступенів та курсів відбуватимуться у навчальних аудиторіях університету.

«Наразі начитку лекційних курсів заплановано з 1 вересня по 17 вересня включно. Надалі передбачається теоретично-практичне навчання. У окремих випадках, з урахуванням об’єктивних підстав, за мотивованим поданням декана факультету, може бути погоджено проведення окремих навчальних занять із використанням технологій дистанційного навчання» – повідомив Вячеслав Володимирович та нагадав, що з 5 серпня 2021 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236» згідно якої, якщо в закладі освіти провакцинувалися менше 80% працівників – у «жовтому», «помаранчевому», «червоному» рівні епідемічної безпеки такий заклад буде зобов’язаний працювати дистанційно. Себто, враховуючи 1/3 вакцинованого персоналу, у разі оголошення в Україні, Київській області чи у місті Переяслав навіть «жовтого» рівня епідемічної безпеки проведення навчальних занять в університеті буде переведено у змішаний чи онлайн-режим.

«У зв’язку з поверненням студентів до аудиторій закликаємо усіх учасників освітнього процесу неухильно дотримуватися встановлених протиепідемічних обмежень для «зеленого» рівня безпеки. Зокрема, обмеження стосуються обов’язкового використання здобувачами освіти, викладачами, іншими працівниками та відвідувачами засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок) у приміщеннях університету. Звертаємо вашу увагу на оновлену постанову Головного державного санітарного лікаря України №9 від 26 серпня 2021 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» – її надіслано на електронні адреси структурних підрозділів університету» – додав проректор  та, принагідно, подякував академічній спільноті за злагоджену та продуктивну співпрацю, завдяки якій закладу вдалося подолати карантинні виклики та ефективно організувати онлайн навчання у році минулому.

«2021-2022 рік навряд буде простішим, адже лікарі пророкують продовження пандемії. Проте, ми вже маємо досвід та готові перейти в онлайн з використання сучасних форм, методів та технологій взаємодії» – запевнив Вячеслав Різник.

У ході засідання представники адміністрації закладу озвучили й перелік головних завдань на 2021-2022 н.р. Серед них забезпечення якісної підготовки фахівців, формування інтелектуального капіталу, підготовка конкурентоспроможних фахівців готових до викликів майбутнього. Університет продовжить роботу з розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, забезпечення дотримання доброчесності усіма учасниками освітнього процесу. Особлива увага буде приділена якості кваліфікаційних робіт у контексті ухвалення Урядом Порядку скасування дипломів про вищу освіту у разі виявлення фактів порушення  академічної доброчесності (плагіату, необ’єктивного оцінювання, тощо). Дія цього Порядку буде поширюватися на рішення про присудження ступенів вищої освіти «молодший бакалавр», «бакалавр» і «магістр» та присвоєння відповідних кваліфікацій і дане завдання покладається на Вчені ради ЗВО (на підставі звернень).

Водночас, окремим завданням для університету є організоване проведення виборів ректора університету, які відбудуться 23 вересня 2021 року. На навчальний рік заплановано три акредитації. Наразі актуальним є оновлення та модернізація  університетської інфраструктури, комп’ютерного обладнання,  започаткування перспективних освітніх програм, курсів підвищення кваліфікації та пошук шляхів диверсифікації фінансових надходжень. Окремим питанням є активізація профорієнтаційної та рекрутингової діяльності з метою залучення абітурієнтів  на навчання. Попереду багато складної та напруженої роботи, цікавих задумів та перспективних проєктів. Адміністрація закладу висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю та взаємодію між усіма учасниками освітнього процесу задля успішного розвитку.

Нагадаємо, що завтра, 1 вересня 2021 року, о 10:00 на майданчику навпроти головного корпусу університету для здобувачів- першокурсників, їх батьків та всіх охочих відбудуться урочистості з нагоди початку нового навчального року. Водночас для здобувачів ІІ і старших курсів 1 вересня традиційно розпочнеться з організаційної кураторської години та начитки лекційних курсів. 

 

Пресслужба університету

Перейти до вмісту