«Батьку українського бестселера» – 70 років: найщиріші вітання Василю Шкляру від Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Батьку українського бестселера» – 70 років: найщиріші вітання Василю Шкляру від Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Сьогодні, 10 червня 2021 року, свій славний 70-річний ювілей відзначає сучасний український письменник, політичний і громадський діяч, «батько українського бестселера», великий друг нашої книгозбірні та університету, автор знаменитих романів «Чорний Ворон», «Маруся», «Троща» та інших, Золотий письменник України Василь Шкляр.

Василь Миколайович є лауреатом багатьох літературних премій. У його творчому доробку – романи, повісті, оповідання, книги для дітей, переклади творів вірменських та російських письменників. Його твори перекладено англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою, російською мовами тощо. Поза тим, нинішній ювіляр має активну громадянську позицію, своєю невтомною працею сприяє поступу мови, духовності, утверджуючи Україну в Україні.

Серед сковородинівців є чимало ревних прихильників таланту та життєвої позиції Василя Шкляра. Напередодні його ювілею вони поділилися враженнями від свого першого знайомства з творчим доробком автора, ним особисто та мали що сказати йому на честь 70-річниці від дня народження:

Нагадаємо, що 15 травня 2019 року, на запрошення Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених та Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю університету Василь Шкляр став гостем Університету Григорія Сковороди в Переяславі у рамках партнерського проекту «Відкритий університет».

Принагідно, запрошуємо вас завітати до фондів книгозбірні університету, де на Ви можете знайти золоту колекцію романів Василя Миколайовича з ексклюзивними автографами автора та взяти її почитати на абонемент.

Шкляр, В. М.  Ностальгия / В. М. Шкляр. – Київ : Молодь, 1989. – 256 с.

 Шкляр, В. Н.  Тень совы: роман / В. Н. Шкляр. – Москва: Сов. писатель, 1990. – 528 с. – Автограф.

 Шкляр, В.  Залишенець. Чорний ворон / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2011. – 384 с. – Автограф.

 Шкляр, В.  Ключ / В. Шкляр. – 2-ге вид. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2012. – 256 с.

 Шкляр, В.  Маруся: роман / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2014. – 320 с. – Автограф.

 Шкляр, В.  Чорне Сонце: збірка / В. Шкляр ; худож. М. Пащук. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2018. – 304 с. : іл.

 Шкляр, В.  Троща: роман / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2018. – 416 с.

 Шкляр, В.  Самотній вовк: роман / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2019. – 224 с.

 Шкляр, В.  Треба спитати у Бога : новели, есеї, спогади / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2019. – 416 с.

 Шкляр, В.  Кров кажана: роман / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2019. – 272 с.

 Шкляр, В.  Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді = Woofy the Dog, a Hightingale, a Bumblebee, and two Acorns : оповідання / В. Шкляр ; худож. К. Лавро. – Львів: Апріорі, 2016. – 48 с. : іл. – Текст укр., англ. – Автограф.

 Шкляр, В.  Тінь сови: збірка / В. Шкляр ; худож. М. Пащук. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2019. – 304 с. : іл.

 Шкляр, В.  Характерник: роман / В. Шкляр. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2019. – 304 с. : іл.

 Шкляр, В.  Елементал / В. Шкляр. – 2-ге вид. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2013. – 224 с.

Дорогий Василю Миколайовичу!

Мільйоноголосо, від імені всієї родини Університету Григорія Сковороди в Переяславі, вітаємо видатного українського письменника, сучасного класика, з ювілеєм!

Бажаємо, Вам, Василю Миколайовичу, завжди бути на вершині успіху! Нехай поруч з вами незрадливо ходить Муза, а життя дарує міцне козацьке здоров`я та велике людське щастя! Хай гостре слово рубає, невтомна душа співає, а гаряче серце любить!

Дякуємо за унікальну можливість віднайти на сторінках Ваших творів відповіді на найскладніші  питання, за відверті щирі розмови з читачем, за відкрите та чуйне серце. Ви справжній отаман книжкових полів і моря потужних творів!

Хай ваш щедрий талант напуває усіх спраглих до світла життя мудрістю його здобувати. Безмежно цінуємо вас, та чекаємо нових зустрічей в стінах сковородинівської альма-матер. Многая літа!

Перейти до вмісту