Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > Боротьба з COVID-19 триває: затверджено нові протиепідемічні заходи для закладів освіти

У зв’язку із поширенням COVID-19, на період карантину, Міністерство охорони здоров’я затвердило нові протиепідемічні заходи у закладах освіти – повідомляє сайт «Освіта.ua», додаючи, що відповідну постанову днями підписав головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Дія документа поширюється на заклади позашкільної, загальної середньої, професійної, фахової передвищої та вищої освіти. Постановою визначені обов’язки суб’єктів, що відповідають за влаштування та утримання закладів освіти, з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації.

У новій редакції постанови щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти – вимоги щодо організації освітнього процесу, покладених на керівників та працівників закладів освіти в період карантину.

Також документом визначено вимоги до організації харчування в закладах освіти, вимоги до транспорту, який перевозить дітей та працівників, та вимоги щодо поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Зверніть увагу, що попередня постанова МОЗ про протиепідемічні заходи у закладах освіти, що була ухвалена напередодні початку навчального року, визнана такою, що втратила чинність.

Згодом відповідний наказ буде видано по Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Тож обов’язково слідкуйте за новинами на нашому сайті і офіційних сторінках університету в соціальних мережах.

За матеріалами сайту «Oсвіта.ua»

Перейти до вмісту