Зголошуйтеся до участі у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича – конкурсні роботи можна подати до 1 вересня

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Зголошуйтеся до участі у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича – конкурсні роботи можна подати до 1 вересня

Державний комітет телебачення і радіомовлення України запрошує студентів, аспірантів, науковців, краєзнавців, працівників архівів та бібліотек взяти участь у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» (Олена Теліга). Конкурс проводиться щороку з метою утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань.

Конкурс проводиться у п’яти номінаціях і охоплює як літературні, документально-публіцистичні твори, так і наукові дослідження національно-визвольної боротьби українського народу:

І. Художні твори (прозові та поетичні твори про події та учасників національно-визвольного руху; про волонтерів, добровольців,
військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які
брали або беруть участь у російсько-українській війні).

ІІ. Переклад поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами.

III. Документально-публіцистичні твори (нариси та есеї про учасників національно-визвольних змагань, зокрема, членів УВО, ОУН, УПА; нариси про учасників російсько-української війни, інтерв’ю з ними, репортажі з місць воєнних дій).

IVНаукові праці (дослідження на основі архівних джерел, зокрема, відкриття невідомих історичних фактів про діяльність УВО, ОУН, УПА).

Буктрейлери– короткі аматорські відеоролики, зняті за мотивами книг про визначних діячів національно-визвольного руху, зокрема ОУН і УПА.

Прийом конкурсних робіт триває з 1 квітня до 1 вересня.

На Конкурс подаються оригінальні твори, написані українською мовою, які раніше не оприлюднювалися, зі світлинами, фотодокументами та іншими ілюстраціями (за наявності). Обсяг роботи: до 100 сторінок у форматі Word (міжрядковий інтервал 1,5, шрифт Times New Roman, кегль 14).

Конкурсні роботи надсилаються за адресою: nadiyabugai@gmail.com з позначкою «Конкурс, оргкомітет»,

Зверніть увагу, що до конкурсної роботи додається окремий файл з інформацією про автора за такою формою:

  • номінація і назва конкурсної роботи;
  • ШБ та фото автора конкурсної роботи;
  • навчальний заклад або місце роботи автора;
  • електронна пошта і номер мобільного телефону автора;
  • поштова адреса автора для пересилки збірника Конкурсу.

Переможці конкурсу отримають звання лауреата та будуть нагороджені спеціальними дипломами. Інформацію про них буде поширено у ЗМІ. Кращі конкурсні роботи будуть надруковані у збірнику конкурсу, частина накладу якого буде розповсюджено по бібліотеках України. Автори отримають подарункові 5 примірників книги.

Більше деталей знайдете в інформаційному листі: прикріпити

Контактна особа: Надія Бугай, тел. 096 377 34 45, nadiyabugai@gmail.com

Інформацію розміщено на правах партнерства

Перейти до вмісту