Проректор розповів, як діятимуть в університеті у зв’язку з рекомендацією МОН перейти на «дистанційку»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Проректор розповів, як діятимуть в університеті у зв’язку з рекомендацією МОН перейти на «дистанційку»

Міністерство освіти на науки через стрімке поширення COVID-19 рекомендує перевести школи, коледжі та заклади вищої освіти на дистанційну форму навчання. Рекомендації стосуються регіонів, які наразі перебувають у «жовтій» та «помаранчевій» зонах, до якої нині відноситься і Переяслав – повідомляє інтернет-видання «Інформатор», та надає коментар проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника, який розповів виданню про те, як, у зв’язку з цим, працюватиме університет.

– Ми постійно моніторимо ситуацію із захворюванням в університеті, – зазначив Вячеслав Володимирович. – Як тільки ми побачимо негативну динаміку, збиратимемо термінове засідання комісії й повністю переходитимемо на дистанційну форму навчання.

Зазначимо, що наразі заклад працює згідно з Постановою Кабміну №104 від 17 лютого 2021 року, у якій вказані обмеження за карантинними зонами. Нині в університеті дотримуються всіх зазначених у Постанові вимог: зокрема, не більше 50% здобувачів в аудиторіях, заходи за участі не більше однієї навчальної групи, соціальна дистанція тощо. Наразі в університеті діє змішана форма навчання, себто студент може самостійно обирати, як йому навчатися: дистанційно чи очно.

Станом на ранок 16 березня в переяславській лікарні перебуває 82 пацієнти з COVID-19, з них – 34 жителі Переяславської громади.

 

Прес-служба університету, за матеріалами «Інформатор»

Перейти до вмісту