Живопис, музика, спорт та компліменти. Хто з викладачів університету дав інтерв’ю для каналу «proSLAV»?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Живопис, музика, спорт та компліменти. Хто з викладачів університету дав інтерв’ю для каналу «proSLAV»?

Ні для кого не секрет, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі багатий іменами надзвичайно цікавих і талановитих людей. Чи не кожен сковородинівець має що розказати про свої захоплення, хобі та досягнення у найрізноманітніших галузях – починаючи від мистецтва і закінчуючи спортом чи волонтерством. Тож не дивно, що інформаційно-культурний інтернет-канал «proSLAV», який віднедавна набув чималої популярності у Переяславі, зацікавився, чим живуть викладачі альма-матер і як проходять їхні будні поза стінами університету.

Коли інтернет-канал «proSLAV» тільки почав набирати обертів, його фундатори хотіли робити не лише рубрику новин, а й щось більш живе та цікаве. Тому у них з’явилася ідея запрошувати відомих в Переяславі людей і, у дружній атмосфері, розмовляти з ними на найрізноманітніші теми, аби людей, про яких часто говорять в місті, розкрити з якоїсь іншої цікавої сторони, поговорити з ними за чашкою чаю чи кави без усіляких формальностей. Так на каналі з’явилася рубрика «proНаших», вести яку доручили керівнику студентського бюро соціально-гуманітарного відділу нашого університету, аспіранту Владиславу Мірановичу, який досить легко знаходить спільну мову з гостями і, навіть, уже встиг поспілкуватися із кількома викладачами сковородинівського університету.

Першим гостем-сковородинівцем цієї рубрики став член спілки художників України, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Роман Мотузок – музикант, художник та надзвичайно творча і талановита людина. Розмова була про мистецтво, любов Романа Миколайовича до Переяслава, про те, чому він займається саме рок-музикою, а не, скажімо, класикою і про те, що надихає його на творчість. Викладач розповів кілька нових досить цікавих фактів про себе, тож інтерв’ю вийшло дуже захоплюючим.

Не менш цікавою була розмова й з майстром спорту міжнародного класу, членом збірної команди Київської області та Збірної України з сумо, викладачкою кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму Вікторією Царук – спортсменкою міжнародного рівня і, за сумісництвом, мамою. Це була надзвичайно жвава розмова, інтерв’ю було трохи видозмінено – його частину знімали у спортивному залі університету, де, власне, і тренуються Вікторія Петрівна і всі, відомі нам, сумоїсти Переяслава. Як розповів інтерв’юер Владислав Міранович, розмова була дуже позитивною та дружньою, оскільки до цього вони вже були знайомі. Говорили про те, з чого починала спортсменка, як за короткий термін досягла того, до чого інші ідуть роками і навіть про те, як держава підтримує таких талановитих людей і чи допомагає, коли спортсмени отримують травми або ж не мають, де тренуватися.

Наступним, як науковець, спортсмен й доволі творча особистість, до розмови був запрошений заслужений працівник освіти України, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат біологічних наук, доктор історичних наук, професор кафедри біології, методології і методики навчання Віктор Куйбіда. Розмова, в результаті, вийшла навіть цікавішою, ніж очікувалось, адже Владислав разом із Віктором Віталійовичем торкнулися максимально різноманітних тем – говорили навіть про алкоголь і те, як викладач любить осипати компліментами прекрасну половину людства. Хоча інтерв’ю мало бути, в основному, про спорт і творчість, розмова набула набагато більших обертів. Владислав Міранович припускає, що, можливо, з Віктором Віталійовичем буде ще одна розмова, адже вони не встигли поговорити про все, що планувалось.

Привідкривши завісу планів на майбутнє, Владислав зізнався, що з університету вони планують запросити ще ряд дуже цікавих людей, адже професорсько-викладацький склад нашого університету – це справжня скарбниця творчості, талантів і наукових доробків. Усі вони дуже цікаві та різносторонні особистості.

У свою чергу, ми щиро пишаємось тим, що в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі працює й навчається величезна кількість цікавих і талановитих особистостей, з якими завше є про що поговорити і які можуть стати джерелом натхнення та мотивації для інших. Сподіваємось, що в подальшому на інтерв’ю їх будуть запрошувати не лише місцеві інформаційно-культурні канали, а й відомі поза теренами України медіа.

Перейти до вмісту