Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Співчуття > Пішла з життя викладачка Олена Горбатенко

Гірка звістка про непопоравну втрату сколихнула сьогодні колектив нашого закладу – на неповному 40-му році життя передчасно пішла у засвіти старша викладачка кафедри економіки факультету фінансово-економічної і професійної освіти Олена Горбатенко.

Олена Анатоліївна народилася 17 жовтня 1981 року у Переяславі в родині службовців. У 1999 році закінчила ЗОШ №3, рік опановувала фах молодшого спеціаліста за спеціальністю «бухгалтер сільського господарства» у Переяслав-Хмельницькому професійно-технічному училищі № 22.

З 2000 року доля покійної майже нерозривно була пов’язана з нашим університетом. З 2004 по 2009 роки вона здобула тут три вищі освіти, паралельно працюючи, у 2001-2006 рр., старшим лаборантом кафедри економіки підприємства, а з 2006 року – старшого викладача кафедри економіки. У 2011 році вступила до аспірантури Наукового-дослідного інституту Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління» за науковою спеціальністю 08.00.08 – гроші, фінанси і кредит, закінчила у 2015 році, тема дисертаційного дослідження «Підвищення ефективності управління об’єктами державної власності в процесі їх акціонування».

Олена Горбатенко мала численну кількість наукових інтересів, приймала активну участь у Всеукраїнських та міжнародних конференціях, конкурсах і семінарах, протягом 2012-2017 рр. безперервно виборювала першість у щорічному Міжнародному конкурсі молодих аналітиків. За свою працю мала численну кількість подяк та нагород.

Попри свою фізичну відсутність Олена Анатоліївна назавжди залишиться поряд з нами на сторінках кількох десятків публікацій, кількох монографій, у знаннях кількох поколінь своїх студентів, які під її чітким керівництвом з року в рік успішно опановували предмети «Маркетинг», «Економіка підприємства», «Організаційне проектування підприємства», «Економіка і організація інноваційної діяльності», «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків».

Смерть завжди трагічна і несподівана. Особливо для родини, що втратила дорогу доньку та турботливу маму. Нам складно уявити, що ніколи більше не зайде Олена Анатоліївна до фойє університету, звично не зайде на рідний факультет та кафедру, не скаже свого доброго слова колегам та студентам, не порадить, не усміхнеться… А втім у наших серцях ніколи не згаснуть любов, вдячність і велика шана. У ці скорботні дні керівництво університету, факультету, кафедри, увесь професорсько-викладацький колектив альма-матер, її студенти та співробітники розділяють невимовний сум і тугу її близьких і рідних і знаходяться поруч з ними у їх непоправному горі.

Світлий, добрий спомин про Олену Горбатенко  назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із нею, кого навчала вона.

Прощання з покійною відбудеться завтра, 26 січня о 11:30 біля «викладацького» будинку поблизу нашого університету (вул. Сухомлинського, 36).

Перейти до вмісту