Віктор Циганков – найкращий футболіст УПЛ й «Динамо Київ» та найдорожчий в Україні у 2020 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини випускників > Віктор Циганков – найкращий футболіст УПЛ й «Динамо Київ» та найдорожчий в Україні у 2020 році

Безсумнівно вдалими видалися завершення попереднього 2020-го та початок нового 2021-го року для півзахисника київського «Динамо» і збірної України, випускника факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктора Циганкова. Наприкінці грудня його одночасно було названо найкращим гравцем Української прем’єр-ліги в 2020 році, найкращим гравцем свого клубу та найдорожчим серед українських футболістів.

За повідомленням видання «Команда1» найкращим гравцем УПЛ Віктора назвали футболісти і тренери. Віцекапітан «Динамо» набрав 197 очок (29%). На перше місце Циганкова поставили 39 осіб, на друге – 28, на третє – 24. У цілому за одного з найяскравіших гравців українського чемпіонату проголосував 91 респондент – 41% від загального числа. Віктор Циганков виграв опитування за версією шести команд, а найбільш щедрими по відношенню до нього виявилися «Динамо» (38), «Минай» (25) і «Дніпро-1» (22).

Загалом, уже вдванадцяте, за роки опитування, переможцем став саме представник київського «Динамо». Такі результати перервали п’ятирічну гегемонію бразильських легіонерів «Шахтаря».

Загалом, у 2020-му році в опитуванні взяли участь 210 футболістів і 14 наставників. У анкетах було згадано 99 виконавців – на 36 більше, ніж у 2019-му році. У своїх трійках респонденти назвали імена 23-х легіонерів, але виграв вітчизняний виконавець. Це сталося вдев’ятнадцяте за 25 років і вперше з 2014 року.

Відомо, що із 1995 року газета «Команда» проводила референдум з визначення найкращого футболіста, який виступає в національному чемпіонаті України, але кілька років тому це видання припинило своє існування. Редакція сайту «Команда12 вирішила продовжити традицію проведення опитування, яке нині проводиться серед 16 представників від усіх клубів вітчизняного елітного дивізіону (15 гравців плюс головний тренер), кожен з яких називає свою трійку лауреатів. За перше місце нараховується три очки, за друге – два, за третє – одне.

У той же час, на клубному сайті «Динамо» завершилося голосування за найкращого гравця клубу за підсумками 2020 року. Опитування тривало рівно тиждень і завершилося в останній день року – 31 грудня. Лауреатом номінації став той же 23-річний віце-капітан «Динамо» Віктор Циганков, який отримав 29% голосів респондентів. Нагадаємо, уболівальники визнали Циганкова найкращим гравцем команди і за підсумками позаминулого, 2018 року.

 Гарно розпочався у сковородинівського випускника і Новий рік, адже буквально вчора було повідомлено, що авторитетний портал «Transfermarkt»  оновив вартість українських футболістів, а півзахисник Динамо очолив рейтинг найдорожчих українських футболістів та виріс в ціні на п’ять мільйонів євро і тепер оцінюється в 24 мільйони євро.

Вітаючи Віктора з новими титулами, ми, насамперед, бажаємо йому нових спортивних перемог й міцного здоров’я, і, звісно ж, чекаємо його на гостину до рідної альма-матер.

Нагадаємо, що наприкінці 2019 року відомий півзахисник київського «Динамо» і збірної України з футболу захистив магістерську роботу та став випускником факультету фізичного виховання нашого університету, а також дав ексклюзивне інтерв’ю прес-службі нашого університету, у якому поділився секретами свого успіху, дав поради тим, хто лишає розпочинає свій шлях у футболі та розповів ще багато цікавого. Рекомендуємо до перегляду за посиланням!

Перейти до вмісту