Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > 3 грудня Григорію Сковороді виповниться 298 років: як відзначатимемо цей день в університеті?

У четвер, 3 грудня 2020 року, ми відзначатимемо вже 298-річницю від дня народження легендарного українського філософа, гуманіста-просвітителя, байкаря, поета і педагога Григорія Сковороди, чиє ім’я гордо носить наш університет. Григорій Сковорода є одним з найвпізнаваніших філософів світу, його спадщина вивчається у всьому світі, і вона ж, на кілька століть вперед, визначила майбутнє нашої нації. Відтак, у цей день об 11:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбудеться урочистий захід, присвячений цій вікопомній даті. Позаяк, у зв’язку з пандемією, не всі охочі зможуть долучитися до відзначення фізично, запрошуємо Вас долучатися до заходу на платформі Microsoft Teams – посилання.

Крім традиційного підведення підсумків загальноуніверситетського конкурсу творчих наукових, науково-популярних, різножанрових мистецьких робіт «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє» та виставки образотворчих робіт студентів і викладачів університету в авдиторіях педагогічного факультету та в залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях», де на постійній основі діє виставка сковородинознавчої літератури.

Зазначимо, що до урочистого засідання, до якого в режимі онлайн запрошено близько двох десятків сковородинівських науково-дослідних та туристичних осередків та засобів масової інформації зі всієї України; зі вступним словом засідання проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності університету, кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар та доктор філологічних наук, професор, керівник Центру Сковородинознавства університету Микола Корпанюк; вірші Григорія Савича читатиме народний артист України Святослав Максимчук, а пісні на слова великого філософа виконає автор музики Петро Приступов. У цей день свою нову монографію в стінах альма-матер презентує учитель-методист, доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук, професорка Ганна Токмань, а також відбудеться довгоочікуваний допрем’єрний  перегляд  документального фільму-дослідження «Планета Сковороди», що входить до циклу авторських документальних стрічок режисера, заслуженого  журналіста України  Ігоря Піддубного, який особисто вийде на пряме включення у Teams.

Святкуємо уродини Савича усією університетською родиною!

Перейти до вмісту