21 листопада – День Гідності та Свободи: ми не маємо права схибити й зрадити ідеалам та вимогам Революції Гідності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > 21 листопада – День Гідності та Свободи: ми не маємо права схибити й зрадити ідеалам та вимогам Революції Гідності

Гідність, свобода, незалежність, патріотизм, мужність, героїзм – за останні роки ці високі поняття стали особливо близькі кожній людині, яка вважає себе справжнім громадянином. Ми живемо в час, коли Україні потрібні не гучні слова, але потрібні відповідальні вчинки та реальний захист її існування в якості суверенної держави.

Україна потрібна нам, а ми потрібні Україні – уже багато років це поняття не викликає жодних запитань та не потребує зайвих доказів, адже з листопада 2013-го року весь світ упевнився в тому, що в центрі Європи живе народ, який має честь і гідність, має мужність і силу протистояти агресору, який зазіхнув на його суверенітет та територіальну цілісність.

У ті похмурі осінні дні ми відчули себе єдиним народом, незалежно від мови, на якій говоримо чи релігії, яку сповідуємо. Ми позбулися кайданів байдужості і остаточно зрозуміли, що саме від нас залежить майбутнє нашої країни, наших дітей…

Ті буремні дні назавжди змінили обличчя країни, змінили всіх нас, підтвердивши ще раз гідність та волелюбність українського народу, його прагнення до свободи і справедливості. Ми не маємо права зрадити справі, за яку віддала життя Небесна сотня, за яку загинули і продовжують щоденно гинути кращі сини нашої Батьківщини на її Східному рубежі.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять і подвиг великих українців, які ціною власного здоров’я та життя продемонстрували прагнення українців жити у вільній, демократичній державі. Вони, як і їх предки, назавжди залишаться в народній пам’яті, стануть прикладом для майбутніх поколінь та пересторогою для ворогів.

Після всіх втрат, які понесла за останні роки Україна, ми не маємо права схибити і, тим паче, зрадити ідеалам та вимогам Революції Гідності. Наша боротьба не закінчиться, поки не будуть втілені в життя його прагнення та сподівання.

Професорсько-викладацький та студентський колективи, його співробітники та аспіранти, хочуть сердечно подякувати кожному українцю, зокрема численним сковородинівцям, які своїм патріотичним ставленням, святою вірою та невтомною працею наближали і щоденно продовжують наближати країну до щасливого майбуття – нашим майданівцям, волонтерам, медикам, захисникам України. Зичимо кожному здоров’я, злагоди, благополуччя, миру та достатку.

Будьмо гідними пам’яті героїв, всіх знайомих і незнайомих нам людей, в очах яких ми бачимо гідність, і які боронять нашу свободу та нашу незалежність.

Перейти до вмісту