Придумай ідею модернізації експозиції музею Григорія Сковороди та виграй 50 000 гривень – умови конкурсу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Придумай ідею модернізації експозиції музею Григорія Сковороди та виграй 50 000 гривень – умови конкурсу

Якщо ви гадали, що українство сягнуло свого епогею у вивченні життєвого і творчого шляху постаті видатного українського філософа-містика, богослова, поета, педагога та ідейного натхненника нашої альма-матер Григорія Савича Сковороди, то це не так – нині Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди проводить модернізацію музейної експозиції та проводить конкурс ідей з модернізації своєї музейної експозиції. Призовий фонд конкурсу, на хвилинку, становить 50 тис. грн – його забезпечує організатор конкурсу Благодійний фонд Дениса Парамонова «Paramonov Foundation».

Конкурс проходить у рамках підготовки до 300-річчя з дня народження видатного українського філософа Григорія Сковороди. Савич – це не просто самобутній мислитель і письменник, а й ключик, який відчиняє двері в малознану для нас епоху.

Ґрунтовно опрацьована й майстерно розгорнута у 2006 р. експозиція музею чекає на ідеї з впровадження новітніх технологій, а також ідеї з поглиблення інтересу до творчої спадщини філософа. Організатори конкурсу переконані, що реекспозиція та осучаснення діяльності музею спонукатиме поглянути під новим кутом не лише на постать Сковороди, а й на нашу національну ідентичність.

Себто, якщо Ви маєте ідеї, як розповісти історію цілої епохи ще більш захопливо й так, аби після відвідування музею захотілося перечитати заново не тільки «De Libertate», вивчене у школі, тоді поспішайте подати заявку на участь до 3 грудня 2020 року. Принагідно, за детальною інформацією та матеріалами щодо ескізного проєкту реекспозиції звертайтеся за тел.: + 38 (099) 470-48-18, або e-mail: museum.skovoroda@gmail.com.

Зазначимо, що попереднє оголошення переможців конкурсу відбудеться 10 березня 2021 р., а офіційне нагородження – 20 березня 2021 р. у Міжнародний День Щастя.

Водночас, раді нагадати, що в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі триває традиційний творчий конкурс «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє», приурочений до вже 298-ої річниці з дня народження великого українця, світового рівня філософа, письменника, педагога і музиканта – його умови можна нагадати собі тут.

Запрошуємо сковородинівців до участі в обох конкурсах, і нехай саме ваші ідеї виявляться найоригінальнішими та будуть винагороджені увагою університету, або чималенькою сумою грошенят!

Перейти до вмісту