Літературне товариство імені Ярослава Потапенка презентує в університеті нову книгу у день народження свого наставника – 28 жовтня

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Літературне товариство імені Ярослава Потапенка презентує в університеті нову книгу у день народження свого наставника – 28 жовтня

МежаУ прийдешню середу, 28 жовтня 2020 року, промайне 44-та річниця від дня народження українського історика, доктора історичних наук, професора університету, волонтера та учасника Революції Гідності Ярослава Потапенка. Пішовши у засвіти в досить молодому віці ця людина зуміла лишити по собі неоціненний скарб: свої праці, погляди та думки з якими й досі звіряються сковородинівці, а також свої справи, які незрадливо на всіх рівнях продовжують активні містяни. Врешті, він лишив велику кількість своїх учнів, які нині продовжують просвітницьку місію розпочату Ярославом Олександровичем, реалізують власні творчі ініціативи та поширюють добру славу про безсумнівно-значимого переяславця та українця, який, попри свою фізичну відсутність, лишається для них дороговказом та прикладом.

Непересічною подією на культурній карті міста є щорічна презентація у нашому університеті нових книг Літературного товариства імені Ярослава Потапенка – мистецької формації випускників історичного факультету нашого університету, які нині є помітними учасниками літературного процесу в Україні, видають власні книжки, гуртують навколо себе талановиту молодь. Не зраджуючи своїй традиції, попри пандемію, у цей день вони традиційно завітають до рідної альма-матер, аби нарешті презентувати сковородинівцям та містянам свою нову збірку, яка має назву «Межа», і є цікавою ще й тому, що це четверте за ліком і, водночас, перше міжнародне видання випускників-літераторів. Над книгою та висловленням власних думок у поетичній та прозовій формах цього разу натхненно працювало понад півсотні авторів з України та Білорусі.

Відтак, вже за декілька днів, саме 28 жовтня 2020 року о 12:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського вітайте митців-співзасновників Товариства: Тараса Сафонюка, Єлизавету Томашевську, Максима Левченка та Наталію Толочко. Крім того, за попередньою домовленістю, у відео-форматі до заходу долучаться й білоруські митці-співавтори збірки.

У ході зустрічі, яка пройде у форматі «Клуб випускників університету», молоді літератори презентують свою нову збірку, наочно розкажуть Вам про те чим жили та чого досягли протягом цього пандемійного року, прочитають свої нові та вже улюблені вами, з попередніх презентацій, авторські поезії. Крім того, залюбки підпишуть вам свої книги, які сподіваються, ви матимете бажання придбати у ході презентації. «Поговоримо й про відзначення п’ятої річниці ЛТЯП та формат вшанування пам’яті Ярослава Олександровича Потапенка, від втрати якого у січні так само сплине п’ять років – на нього у нас є певні предметні плани, якими неодмінно поділимося та порадимося щодо них з близькими нашим серцям людьми. Попри певні протиепідеміологічні обмеження спробуємо зберегти ту традиційну теплу атмосферу радісної зустрічі друзів, однодумців, побратимів та посестр по духу, позиції та слову. Сподіваємося, ніщо не завадить це зробити!» – зазначають лтяп-івці, запрошуючи усіх на зустріч з щирим та правдивим українським словом.

Захід відбудеться з дотриманням протиепідеміологічних вимог. У зв’язку з введенням дію нового епідемічного зонування, згідно якого Переяслав потрапив до «помаранчевої зони» фізично на заході зможуть бути присутніми не більше 20 осіб, відтак для всіх охочих долучитися фізично обов’язковою є реєстрація тут – https://cutt.ly/Agcx51K (до 17:00 27 жовтня 2020 року).

Усі хто не потрапить на зустріч фізично зможуть долучитися до заходу на платформі Microsoft Teams за посиланням.

Отож, неодмінно чекатимемо вас на території мистецтва, здорового патріотизму та відмінного настрою. Буде літературно!

Перейти до вмісту