Як навчатимуться сковородинівці в період адаптивного карантину? Розповідаємо!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Як навчатимуться сковородинівці в період адаптивного карантину? Розповідаємо!

Протягом минулого тижня у сковородинівському соціумі активно обговорювали загальноукраїнську новину про рекомендований перехід навчальних закладів на дистанційну форму навчання з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків. Зокрема усіх цікавила й доля нашого університету та організація навчального процесу у цей період – настав час надати обґрунтовану відповідь на питання з цього приводу.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 13.10.2020 р. №956 про доповнення Постанови КМ України від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів…» ) та згідно листа МОН України від 12.10.2020 р. №1/9–576 «Щодо тимчасового переходу на дистанційне навчання» в університеті видано накази в університеті: №213 від 15.10.2020 р. «Про організацію та проведення навчального процесу невипускових курсі в період адаптивного карантину», №214 від 15.10.2020 р. «Про організацію, проведення навчального процесу та підсумкової атестації випускових курсів  освітнього рівня магістр в умовах адаптивного карантину» та № 217 від 16.10.2020 р. «Про організацію роботи Екзаменаційної комісії в умовах адаптивного карантину».

У чому суть? Деканам факультетів, керівникам структурних підрозділів наказано забезпечити організацію та проведення навчального процесу здобувачів вищої освіти випускових курсів денної, заочної форм навчання освітнього рівня магістр з використанням змішаних форм навчання (очна, дистанційна) з урахуванням комплектації академічних груп та епідеміологічної ситуації з 15.10.2020 р. Себто, організацію, проведення підсумкового тестового контролю, виконання модуля самостійної роботи на денній формі навчання буде забезпечено в період:

– з 09.11 по 20.11.2020 року у дистанційному режимі на основі платформи «Moodle» відповідно до розкладів (доступ до модуля самостійної роботи надається з дня складання тестових завдань з навчальної дисципліни);

– з 23.11. по 28.11.2020 року ліквідація академічної заборгованості (1 та 2 етапи);

– до 30.11.2020 р. буде сформовано накази щодо допуску здобувачів вищої освіти до підсумкової державної атестації.

Як здаємо сесію та ліквідацію (для невипускових курсів)? Графік підсумкового тестового контролю невипускових курсів денної форми навчання буде встановлено в період з 30.11.2020 р. по 18.12.2020 р., а І етап ліквідації академічної заборгованості відбуватиметься в період з 21.12.2020 р. по 31.12.2020 р. у дистанційному режимі на основі платформи «Moodle». Зазначимо, що дистанційне виконання модуля самостійної роботи студента у модульному навчальному середовищі відбудеться з 21.12.2020 р. по 31.12.2020 р.

Навчально-науковому центру забезпечення якості освіти доручено забезпечити технічний супровід виконання підсумкового тестового контролю за розкладами деканатів, надавати цілодобовий доступ здобувачам вищої освіти до тестових завдань з навчальної дисципліни в день тестування.

Що буде з практиками? Деканам факультетів, завідувачам кафедрами при неможливості організації та проведення практичної підготовки на базах практик доручено організовувати та проводити практики відповідно до наказу по університету від 28.09.2020р. №196 «Про організацію та проведення практик студентів в умовах карантину».

А є новини для випускових курсів щодо підсумкової атестації? Так, адже деканам факультетів, головам екзаменаційних комісій слід організувати роботу екзаменаційних комісій з підсумкової атестації здобувачів вищої освіти в період з 01.12 по 31.12.2020 р. в дистанційному режимі на основі програмних ресурсів Microsoft Teams (Zoom Video Communications) і платформі Moodle та надати розклади роботи цих комісій до 15.11.2020р. до навчально-наукового центру забезпечення якості освіти. Зазначимо, що засідання комісій проводитиметься із використанням індивідуальних засобів захисту та дотриманням запобіжних заходів в умовах карантину. Крім того, деканам факультетів, завідувачам випускових кафедр слід забезпечити формування тестової бази для проведення випускового кваліфікаційного екзамену на платформі Moodle та подати її до навчально-наукового центру забезпечення якості освіти до 15.11.2020 року та передбачити розподіл здобувачів вищої освіти на підгрупи та дні роботи комісії. Зазначимо, що оцінювання знань здобувачів вищої освіти, за результатами атестацій, проводитиметься у відповідності до 100 бальної європейської кредитно-трансферної системи та національної системи оцінювання знань, до вимог якої буде приведено систему оцінювання електронного освітнього середовища на платформі «Moodle»

Навчально-науковий центр забезпечення якості освіти, у цьому ключі, забезпечуватиме розміщення, технічний супровід та якісний доступ до електронних тестових баз для складання кваліфікаційних випускових екзаменів у модульному навчальному середовищі на платформі Moodle.

Як буде з дипломами? Повідомляємо, що формування замовлень документів про вищу освіту в ЄДБО деканатами відбуватиметься з 16.11. по 05.12.2020 року для здобувачів вищої освіти освітнього рівня магістр денної та заочної форм навчання. Навчальний відділ замовить документи про вищу освіту в ЄДБО до 12.12.2020 р., а виготовлення та друк документів про вищу освіту деканатами факультетів відбуватиметься з 14.12. по 24.12.2020р.

Чи справді все це дієво? Гарантуємо, адже навчальним відділом та фахівцями навчально-наукового центру забезпечення якості освіти проводитиметься моніторинг організації та проведення освітнього процесу на кафедрах та факультетах університету у дистанційному режимі (онлайн) відповідно до затвердженого графіку з метою забезпечення якості освіти.

Сподіваємося, нам вдалося хоч трішки спростити Вам розуміння нормативно-правової інформації, а якщо в цій публікації ви так і не знайшли відповіді на питання яке вас цікавить або маєте додаткові питання зверніть увагу на розділ «Онлайн допомога» або хмаринку у правому нижньому куточку нашого сайту – сміливо пишіть туди, і ми на них відповімо. Врешті, ви завжди можете написати нам у соцмережах.

Бажаємо або пандемія минула як умова швидше і усі ми повернулися до сталого звичного життєплину, який буде значно багатшим на теплі зустрічі, особисте спілкування та все те, за чим так сумуємо. Усе неодмінно буде добре – ми гарантуємо!

Перейти до вмісту