Ректорат від 06.10.2020: про успішність здобувачів, акредитацію освітніх програм, укладені договори, протиепідемічні заходи, благоустрій території університету та основні заходи на жовтень 2020 року

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 06.10.2020: про успішність здобувачів, акредитацію освітніх програм, укладені договори, протиепідемічні заходи, благоустрій території університету та основні заходи на жовтень 2020 року

У вівторок, 6 жовтня 2020 року, о 10:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського у змішаному форматі відбулося засідання ректорату, яке передбачало як очну участь з використанням засобів індивідуального захисту та дотриманням соціальної дистанції, так і дистанційну участь за допомогою платформи Microsoft Teams. На порядок денний постали питання щодо стану ведення обліку успішності та відвідування здобувачів, виконання графіку акредитації освітніх програм, укладених договорів та стану виконання договірних зобов’язань здобувачами, дотримання протиепідемічних заходів та профілактичного забезпечення функціонування університету і гуртожитків, благоустрою закріплених територій та плану основних заходів на жовтень 2020 року.

У ході обговорення першого питання порядку денного, керівник навчального відділу, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Анатолій Брехунець і старший викладач кафедри математики, інформатики та методики навчання, фахівець Центру моніторингу якості освіти Анатолій Лоха доповіли про стан ведення обліку успішності та відвідування здобувачів. В університеті дотримуються всі протиепідемічні заходи, а також приділяється велика увага дистанційній формі навчання, особливо це стосується II, III та IV курсів ОР «Бакалавр» і здобувачів ІІ року навчання ОР «Магістр». З метою удосконалення і систематизації роботи в дистанційних онлайн-формах, буде проведено моніторинг ситуацій по кафедрах в розрізі забезпечення інформаційними платформами, електронними ресурсами, навчально-методичним забезпеченням і технологічним володінням інформаційними електронними ресурсами та платформами.

Окрім цього було здійснено моніторинг ведення журналів академічних груп. Вони ведуться згідно положень, бали переносяться в електронному систему вчасно, проте не у всіх журналах вказані критерії оцінювання.

Про виконання графіку акредитації освітніх програм йшлося у виступі методиста І категорії навчально-наукового центру забезпечення якості освіти, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри менеджменту освіти і практичної психології Алевтини Опольської. Цьогоріч у сковородинівському університеті акредитацію проходять 14 освітніх програм, з них 2 – PhD, 6 магістерських та 6 бакалаврських. У жовтні акредитацію мають пройти 3 освітні програми ОР «Магістр»: «Професійна освіта (товарознавство)», «Освітні, педагогічні науки» та «Середня освіта (біологія і здоров’я людини)». Наразі ведеться робота з усіма, хто задіяний в акредитації, гаранти і всі викладачі націлені на конструктивну роботу, документи активно готуються.

Про укладені договори та стан виконання договірних зобов’язань здобувачами доповіли декани факультетів. Станом на 1 жовтня 2020 року, майже на 100 % укладено договори, а також проводяться усі необхідні дії для своєчасної оплати здобувачами освітніх послуг.

Обговорення дотримання протиепідемічних заходів та профілактичного забезпечення функціонування університету і гуртожитків відбулося в рамках четвертого питання порядку денного. Керівник студентського бюро соціально-гуманітарного відділу університету Владислав Міранович зазначив, що в університеті щоденно проводиться моніторинг захворюваності співробітників та студентів. На входах до гуртожитків та навчальних корпусів університету працюють пости температурного скринінгу, а також встановлено автоматичні дозатори для обробки долонь рук. Контролюється і ситуація щодо дотримання маскового режиму.

Окрім цього, Владислав Міранович ознайомив присутніх з планом основних заходів на жовтень 2020 року: 1-2 жовтня – V Міжнародна науково-практична конференція «Теоретична і дидактична філологія: надбання, проблеми, перспективи розвитку»; 5 жовтня – розіграш чашки «Skovoroda» до Дня працівників освіти; 5-9 жовтня – збір іграшок до дитячого будинку; 7 жовтня – онлайн-концерт до Дня європейських мов; 7, 10, 13 та 20 жовтня – онлайн-трансляція футбольних матчів Ліги націй УЄФА, Ліги чемпіонів; 9 жовтня – презентація двох книг монографії «Антропологічний код української культури і цивілізації» за участі авторів; 10 жовтня – проведення тренінгу з нагоди відзначення Міжнародного дня психічного здоров’я; 13 жовтня – книжкова та віртуальна виставка «Україна – терра козацтва»; 13 жовтня – показ українського кіно до Дня козацтва; 14 жовтня – відео-привітання з Днем Захисника України; 15 жовтня – Проведення курсів «Основи написання наукових робіт»; 16 жовтня – круглий стіл «Краєзнавство Переяславщини: дослідження, проблеми, постаті» (спеціальна тема: «Особистість в локальному історичному просторі); 21 жовтня – тренінг «Team Building»; 21 жовтня – «Вечір під гітару» для мешканців гуртожитків; 22-23 жовтня – Міжнародна конференція «Психолінгвістика в сучасному світі»; 24 жовтня – День факультету фінансово-економічної і професійної освіти; щоп’ятниці – «Нічна бібліотека» у читальній залі імені Сигізмунда ІІІ. Щодня проводиться моніторинг епідемічної ситуації в університеті. Впродовж місяця проходитимуть зустрічі у рамках проєктів «Відкритий університет» та «Платформа можливостей»; перевірки санітарного стану кімнат гуртожитків та емоційно-психологічного стану мешканців, а також заплановано виготовлення молодіжного одягу та «Благодійний аукціон побачень». Усі заходи відбуваються з урахуванням карантинних обмежень.

У свою чергу, начальник експлуатаційно-технічного відділу університету Олександр Столяренко доповів про благоустрій закріплених територій. Було запропоновано залучити студентів до прибирання та налагодження благоустрою території університету.

У блоці питань «Різне» керівник навчального відділу Анатолій Брехунець звернувся до деканів з проханням до 13 жовтня 2020 року подати розклади сесій здобувачів 2 року навчання ОР «Магістр» денної форми навчання, а також до 15 листопада 2020 року подати розклад роботи екзаменаційних комісій студентів 2 року навчання ОР «Магістр» як денної, так і заочної форм навчання. Уся ця інформація подається фахівцю навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Василю Якубі.

Кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник наголосив на тому, що на усі деканати уже були надіслані листи з проханням долучитися до подачі пропозицій по стратегії розвитку вищої освіти. Цей документ буде визначати майбутнє всіх закладів вищої освіти, тому варто долучитися і подати своє бачення подальшого розвитку і майбутнього вищої освіти.

Наступний аспект, на якому зосередив увагу Вячеслав Володимирович, стосувався методичних роз’яснень про особливості роботи та звітування науково-педагогічних працівників університету у дистанційному режимі онлайн. Документ, який роз’яснює спірні питання, що виникали у науково-педагогічних працівників, був розісланий по всіх структурних підрозділах університету.

Нехай жовтень подарує Вам добрі емоції та нові досягнення, Ваша праця буде плідною, а розпочаті справи принесуть вагомі результати.

Перейти до вмісту