Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Вікторія Царук – про свою участь в «Хто зверху?» та закулісся знімального процесу

Либонь, немає серед вас тих, хто ніколи не чув про телепрограму «Хто зверху?» на Новому каналі, де раз на тиждень жіноча та чоловіча зіркові команди гравців під проводом Лесі Нікітюк та Сергія Притули (який, між іншим, відвідував сковородинівський університет у рамках партнерського проекту «Відкритий університет» – прим. авт.), проходячи через непрості випробування, набирають балів і з’ясовують, хто ж зверху – хлопці чи дівчата. А викладачці кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму  факультету фізичної культури, спорту і здоров’я нашого університету Вікторії Царук пощастило навіть стати частинкою цього популярного телевізійного шоу. Тож як відбуваються зйомки «Хто зверху?», як це – перемогти у двобої з армреслінгу відомого ведучого і коментатора Тімура Мірошниченка та як стати подругою Лесі Нікітюк – дізналися з перших уст і хочемо поділитися цими секретами з вами.

– Перш за все, розкажіть, будь ласка, як ви дізналися про ці зйомки і як на них потрапили?

– Взяти участь в проекті мені порекомендувала знайома (одна з найсильніших жінок України, бронзова призерка чемпіонату світу з армреслінгу Ірина Рожещенко – прим.авт.), яка вже знімалась у минулому сезоні, в 2018 році. Тоді вона вперше перемогла у двобої Сергія Притулу і цього року знову повторила цей успіх. Так як ми з нею виступаємо разом на змаганнях, то якщо одна з нас дізнається про якісь цікаві можливості, обов’язково повідомляє про це іншу. Нас запросили на кастинг, після якого затвердили і запросили на зйомку.

– Як, власне, відбувались зйомки та підготовка до них? Чи були якісь труднощі?

– Труднощів не було, а зйомки проходили дуже цікаво. Випуск знімається без дублів, все йде потоком, можуть, хіба що, вирізати якісь зайві моменти. Після кожного відзнятого епізоду зірки відпочивають, а тим часом змінюються декорації та йде підготовка до наступного епізоду. Єдине, що трохи засмутило, це те, що ми довго чекали на початок зйомок. Тому що коли ми приїхали, записувався попередній випуск. Не враховуючи цього, все було так, як нам і обіцяли – нас загримували, попередньо з нас зняли розміри одягу, аби зшити однакові сукні, нам підключили необхідну звукову гарнітуру і ми були готові до зйомки. Спочатку нам сказали, що ми можемо обирати, з ким хочемо змагатися, тому я до останнього хотіла двобій із Сергієм Притулою і Ірина, яка в результаті боролася з ним, була не проти. Але вже на знімальному майданчику Леся Нікітюк згадала про попередній двобій Ірини та Сергія і запропонувала їм позмагатися ще раз. Тому мені дістався Тімур Мірошниченко. Не було ніяких дублів. Домашня, позитивна атмосфера, яку глядачі бачать з екранів, насправді і є такою.

– Чи пощастило особисто познайомитися з кимось із знаменитостей? Як ми всі бачили, Леся навіть назвала вас своїми подругами.

– Особисто із знаменитостями ми не знайомились. Я думаю, що, можливо, вони нас і запам’ятали, проте в них настільки насичене життя, що, гадаю, через трохи часу вони нас навіть не згадають.

– Чи надходили вам після зйомок ще якісь цікаві пропозиції?

– Ні, адже взагалі зйомки відбувалися 11 березня, а 12 березня в Україні було офіційно оголошено карантин. Цього ж дня я поїхала на збори в Естонію, побула там 3 дні і нас повернули назад, тому що закривалися кордони.

– Чи багато дзвінків і повідомлень отримали після виходу випуску в ефір?

– Дзвінків було не багато, а от повідомлень у соціальних мережах – достатньо. Оскільки я була в цей день не вдома, то побачила випуск пізніше. Тим більше в YouTube та на офіційному сайті Нового каналу випуски з’являються пізніше, ніж йдуть по телевізору. А для того, аби опублікувати відео у соціальних мережах, мені довелося чекати ще довше, аби мені надіслали його готовим і не потрібно було робити зйомку з екрану разом із сповіщеннями та дзвінками, що приходили на мій телефон. Я гарно зберегла інтригу і якщо навіть хтось знав про ці зйомки, то вони не знали в якості кого я там була. Тож повідомлень після випуску було багато.

– Поділіться з нами, як це – бути однією із найсильніших жінок в Україні (Вікторія Царук – майстер спорту міжнародного класу, член збірної команди Київської області та Збірної України з сумо – прим. авт.)?

– Насправді, для мене це була не новина, адже для нас з Іриною це був не перший досвід, коли нас запрошують десь взяти участь. Але дуже важливим в армреслінгу є момент несподіванки. Люди, які з нами змагаються, не знають всіх технічних правил. Тому, якщо вони нам програють, не можна сказати, що вони слабкі в руках. Я добре знаю, коли буде команда починати, як саме варто стартувати і інші технічні нюанси, які допомагають перемогти хитрістю. Проте я все одно хвилювалась, адже не хотіла програти. Хоча нічого страшного і немає в тому, щоб програти чоловіку, але мені, як спортсменці, це було б неприємно.

– Зізнавайтесь, приємно було перемогти таку відому особистість як Тімур Мірошниченко?

– Звичайно, але я трохи хвилювалась, бо почула як в його руці щось хруснуло… Справа в тому, що ми перед двобоями трохи розминались, адже, як спортсмени, знаємо, що можуть бути такі травми. А вони не були готові до такого навантаження.

– У яку пору доби відбувалися зйомки?

– Нам сказали приїхати після обіду, але зйомка почалася приблизно о 18:00, адже перед цим знімали дуже довгий і складний конкурс для попереднього випуску. Цікавим було те, що в павільйоні дуже багато моніторів і ми мали змогу спостерігати за усім, що відбувалось на знімальному майданчику.

– Одна програма триває приблизно півтори години, а скільки часу йде на її зйомку?

– Це залежить від конкурсів. Але насправді це все дуже швидко відбувається: нас привели, поставили стіл, оператори розмістили точки, де потрібно стояти, у нас запитали чи ми готові, ми вийшли і все. Єдиним моментом було те, що ми спочатку вийшли в одному порядку, а потім нам сказали, що виглядатиме краще, якщо дівчата в червоних сукнях будуть іти першими, а в синіх – за ними.

– Які враження та емоції отримали від зйомок?

– Це дійсно було дуже цікаво. Я і раніше хотіла дізнатися щось про телебачення і про те, як це все проходить. Там працює величезна кількість людей і багато що лишається поза кадром. Здавалося б, розважальна програма, нічого складного, але це колосальна робота і великий штаб людей: адміністратори, помічники, освітлювачі, гримери, оператори і так далі. Але там все відбувається дуже злагоджено і оперативно.

Ми пишаємось тим, що серед викладачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі – одна із найсильніших жінок України, людина, яку поважають та запрошують на проекти такого масштабу. Сподіваємось, не лише її ім’я ми ще неодноразово почуємо з екранів наших телевізорів. А поки пропонуємо насолодитися випуском програми «Хто зверху?» та порадіти за Вікторію Петрівну!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОРКА” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту