З вдячністю – для захисників України: які пільги надає університет при вступі учасників бойових дій та їх дітей

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2020 > З вдячністю – для захисників України: які пільги надає університет при вступі учасників бойових дій та їх дітей

Університет Григорія Сковороди в Переяславі пишається великою кількістю своїх студентів та випускників, ім’я яких золотими літерами вписані в новітню історію українського війська. Всі ті, хто щодня боронить нашу землю – незламні захисники України, звитяга яких викликає захоплення та безкінечну вдячність. Сьогодні українська армія, фактично повставши з руїн, стала однією з найкращих та найпрофесійніших армій на теренах Європи. У свою чергу, наш університет хоче віддячити захисникам нашої Батьківщини та щорічно сприяє тому, аби охочі захисники та їх діти мали змогу вступати до нашої альма-матер та отримувати якісну освіту що базується на кращих європейських цінностях. Розповідаємо, як відбувається вступ для цієї категорії людей у 2020 році.

У Законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначений перелік осіб, які  мають право на освітні пільги: учасники бойових дій; особи з інвалідністю внаслідок війни; діти військовослужбовців, які загинули в АТО; діти учасників бойових дій; діти осіб з інвалідністю внаслідок війни; діти з сімей військовослужбовців добровольчих формувань; діти, один із батьків яких помер внаслідок захворювання в період участі в антитерористичній операції.

У той же час, існують деякі вікові обмеження. Зокрема, діти пільгових категорій громадян – до того, як вони закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, але не довше ніж до досягнення 23-річного віку. У свою чергу, учасники бойових дій і особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати пільги на навчання від держави в будь-якому віці (вікове обмеження було знято 1 січня 2019 року).

Університет Григорія Сковороди в Переяславі для вищезазначеної категорії вступників проводить вступні випробування у формі вступних іспитів (замість зовнішнього незалежного оцінювання) та, в разі отримання кількості балів за кожний з іспитів не менше ніж встановлений закладом вищої освіти мінімальний рівень, допускаються до участі в конкурсному відборі під час вступу для здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти або освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста: особи, які визнані постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», у тому числі ті з них, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби) в порядку, визначеному відповідними положеннями про проходження військової служби громадянами України.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту