Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Літературне товариство імені Ярослава Потапенка презентувало свою «Межу» у радіоформаті – вітаємо та слухаємо!

На початку липня світ нарешті побачив новий альманах поезій та новел Літературного товариства імені Ярослава Потапенка – мистецького об’єднання, яке у 2016 році було сформоване тодішніми студентами історичного факультету нашого університету. Збірка має назву «Межа», і є цікавою ще й тому, що це четверте за ліком і, водночас, перше міжнародне видання випускників-літераторів. Над книгою та висловленням власних думок у поетичній та прозовій формах цього разу натхненно працювало понад півсотні авторів з України та Білорусі.

Гарною традицією Літературного товариства є щорічні презентації своїх альманахів на численних літературних форумах та фестивалях та, звісно ж, у рідній альма-матер, проте сумні реалії 2020 року та пандемія внесли свої корективи і в цю сферу життєдіяльності – уже готова до друку книга на кілька тижнів застрягла у друкарні, а всі заходи де мали взяти участь юні митці перенесли або скасували.

А втім, у ЛТЯП (скорочена назва об’єднання – прим.авт.) не довго сумували, і щойно книзі у готовому вигляді таки вдалося потрапити до рук авторів, вони спробували зробити так, аби їхня поезія та історія потрапила до кожної оселі незалежно від міста, села чи країни проживання – увечері 8 липня україно-білоруський альманах поезій та новел «Межа» було презентовано у безпечному та зручному радіоформаті, а саме у ефірі програми «Громадська хвиля», яка щобудня виходить на хвилях загальнонаціональних радіостанцій «Громадське радіо» та «UA: Українське радіо», які, сумарно, приймаються в FM-діапазоні на 99% території України, враховуючи окуповані нині території на Донбасі та в Криму та мовлять у мережі інтернет.

Протягом ефіру, який вів відомий метр української журналістики Андрій Куликов, співзасновники Товариства та безпосередні укладачі альманаху, випускники нашого університету Тарас Сафонюк, Єлизавета Томашевська, Максим Левченко та Наталія Толочко віртуально розповіли про історію заснування Літературного товариства імені Ярослава Потапенка, поділилися секретом щодо того, як з’явився задум видання першого міжнародного альманаху та чому партнерами є саме наші білоруські сусіди. Крім того, лтяп-івці зачитали в ефірі кілька своїх кращих поезій.

Принагідно, повну версію розмови можна прослухати на youtube-каналі літераторів та у подкасті на сайті «Громадського радіо».

Слід зазначити, що, попри певні протиепідеміологічні обмеження, у ЛТЯП великі плани на цей рік – протягом дії обмежень та карантину вони продовжать презентувати нову книгу у дистанційній формі, а щойно з’являться нагода та безпечні умови обіцяють вже оффлайн зустрітися з поціновувачами молодого українського та білоруського слова у Києві, Мінську та, звісно ж, рідному для них Переяславі, де, якщо буде можливість, презентація вже традиційно відбудеться 28 жовтня – у день народження Ярослава Олександровича Потапенка.

Проте, усі хто не хоче чекати жовтня, можуть просто зараз написати у особисті повідомлення сторінки ЛТЯП у Facebook та замовити собі їхню нову книгу. «Ми впевнені, що серед більш ніж 200 сторінок кожен з Вас знайде щось по-справжньому близьке» – зазначають літератори.

Університет Григорія Сковороди у Переяславі вітає своїх випускників, пишається ними та чекає на гостину. Натхнення та якнайбільше нових ідей вам, наші дорогі. Так тримати!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту