«Хворих на коронавірус у гуртожитках університету не виявлено, проте деякі обмеження залишаються»: офіційне роз’яснення вишу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Хворих на коронавірус у гуртожитках університету не виявлено, проте деякі обмеження залишаються»: офіційне роз’яснення вишу

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що у студента факультету фізичного виховання нашого університету виявився позитивним ПЛР-тест на коронавірус, який йому зробили під час госпіталізації до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Оскільки хворий є студентом університету та, до потрапляння в лікарню, мешкав у гуртожитку, засіданням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради від 23 травня 2020 року  було прийнято рішення негайно закрити на вхід та вихід на період до отримання результатів лабораторних досліджень ПЛР-тестувань, проведених серед 144 мешканців гуртожитку (включаючи осіб, що найбільше контактували з хворим). У суботу, 30 травня 2020 року, під час позачергово засідання комісії з питань техногенно-еколологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стало відомо про те, що серед 144 зразків біологічного матеріалу мешканців гуртожитків, які були досліджені методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) позитивних реакцій не виявлено.

Залюбки знайомимо Вас з протоколом №7 цього засідання, де йдеться про зняття карантинних обмежень з гуртожитків ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» пов’язаних із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Повідомляємо, що списки мешканців із негативним результатом є на охороні в обох гуртожитках. За паспортом люди ідентифікують свою особу та можуть виходити, заходити – їхнє пересування нарешті не обмежене. Єдині обмеження, які діятимуть і надалі, – заборона відвідування гостями (зокрема, мешканці одного гуртожитку не можуть приходити в інший), дотримання дистанції, масковий режим, дезінфекція (двічі на день).

Від імені мешканців кожної кімнати, яким цього тижня довелося піти на вимушений посилений карантин чи обсервацію, ми хочемо подякувати кожному факультету, який опікувався своїми студентами, кожному структурному підрозділу, який допомагав свої співробітникам у цій ситуації. Усім тим, хто постійно був поруч з мешканцями гуртожитків – підтримував їх фізичне та психологічне здоров’я,  не давав занепадати духом, піклувався про усі проблеми, хвилювався про якнайскоріше вирішення ситуації та упереджував усі виклики, які в силу часу виникали у тих, кому тимчасово було обмежено пересування.

Видається, пік хвилювань позаду, а університет нарешті повертається до свого звичного життєплину в межах карантину, який, принагідно з понеділка 1 червня 2020 року, на Київщині буде послаблено. А про те, як це вплине на сковородинівців Ви неодмінно дізнаєтеся вже з понеділка на нашому сайті та на офіційних сторінках вишу в соціальних мережах. Пам’ятайте, що там ви завжди можете знайти повну та виключно достовірну інформацію про все, що відбувається в нашому університеті.

Бережіть себе та своїх рідних!

Усе буде добре!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту