«Ситуація під контролем, гуртожитки на суворому карантині»: офіційна позиція вишу та найповніша інформація

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Ситуація під контролем, гуртожитки на суворому карантині»: офіційна позиція вишу та найповніша інформація

У суботу, 24 травня 2020 року, після позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Переяславської міської ради, стало відомо, що у студента факультету фізичного виховання нашого університету Максима Сушка виявився позитивним ПЛР-тест на коронавірус, який йому зробили під час госпіталізації до реанімаційного відділення після його падіння з недобудованої п’ятиповерхівки колишнього заводу «Точмаш». Нині Максима переведено до інфекційного відділення лікарні, проте виражених симптомів коронавірусу, станом на момент публікації, у нього немає.

Так як хворий є студентом університету та, до потрапляння в лікарню, мешкав у гуртожитку, засіданням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради від 23 травня 2020 року  було прийнято рішення негайно обмежити вхід та вихід в університетські гуртожитки та суворо контролювати мешканців, які виходять по продукти чи засоби гігієни.

Зазначимо, що університет невідкладно виконав резолюцію засідання. Відтак, було проведено опитування всіх осіб, які контактували з хворим, забезпечено їх обсервацію й cуворо контролюється її дотримання. Крім того, обслуговуючий персонал гуртожитків забезпечено засобами індивідуального захисту, а технічними працівниками закладу кожні дві години проводиться дезінфікуюча санітарна обробка приміщень.

У неділю серед 152 жителів, які нині проживають в гуртожитках було проведено ПЛР-тестування (у тому числі, відібрано матеріали на аналізи у осіб, що найбільше контактували з хворим – прим. авт.), яке було продовжено сьогодні, в понеділок.

Відповідно до протоколу № 14 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося вчора, у неділю, о 18:00 і де розглядалося питання щодо закриття гуртожитків ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» за вулицею Сухомлинського, 32 та 34 було вирішено ввести карантин з 20:00 24 травня 2020 року в гуртожитках  ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» на вхід та вихід на період до отримання результатів лабораторних досліджень.

У зв’язку з цим забезпечено встановлення 2-х контрольно-пропускних пунктів, які в цілодобовому режимі забезпечуватимуть контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID-19  та визначено склад групи з числа працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області, працівників ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» та медичних працівників, які забезпечують збір аналізів, контроль, термометрію та надання медичної допомоги, в разів потреби мешканцям гуртожитків комунального некомерційного підприємства Переяслав-Хмельницької районної ради «Переяслав-Хмельницький  центр  первинної  медико-санітарної  допомоги».

Таким чином забезпечується виконання заходів, що прописані в протокольному рішення протоколу №13 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Переяславської міської ради від 23 травня 2020 року «Про організацію протиепідемічних заходів в зв’язку з ситуацією, що склалася на території м. Переяслав Київської області» та дотримання  вимог розпорядження керівника робіт з ліквідації НС на території міста Переяслава Київської  області від 05.05.2020 року № 17 «Про організацію протиепідеміологічних заходів у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях спільного проживання» з додатком «Порядок організації протиепідеміологічних заходів у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях спільного проживання» головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, яке було вручено адміністрації університету 05.05.2020 року наручно  (під підпис).

У разі виникнення непередбачуваної ситуації в терміновому порядку цілодобово дзвінки відповідальних осіб прийматимуть чергові Переяславської міської ради. Уже сьогодні в університеті буде організовано допомогу в закупівлі та доставці харчових продуктів та засобів гігієни, лікарських засобів та медичних виробів для мешканців гуртожитків ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», а  також вигулу домашніх тварин.

«У тому разі, якщо результати результати ПЛР-тестування у мешканців гуртожитків будуть негативними, гуртожитки продовжать функціонувати з дотриманням протиепідеміологічних вимог. У разі виявлення у когось позитивного результату ПЛР-тесту самоізоляція триватиме, а колектив перейде на більш  поглиблену дистанційну роботу. Не зважаючи на ізоляцію гуртожитків усі, хто задіяний у навчальному процесі (зокрема, атестації, ЕК тощо), але перебувають на обсервації, виконуватимуть навчально-методичну і наукову роботу дистанційно у онлайн-форматі. Університет працює згідно встановленого раніше розпорядку» зазначає керівництво вишу.

Публікуємо звернення ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», доктора історичних наук, професора, академіка Віктора Петровича Коцура:

Шановні мешканці гуртожитків!

17 травня 2020 року студент факультету фізичного виховання Максим Сушко під час заняття паркуром на недобудованому корпусі «Точмаш», який досі належним чином не огороджений і не охороняється, зазнав травм та був доставлений до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Як відзначається у протоколі №13 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Переяслав від 23 травня 2020 року, Максима Сушка «було прооперовано» і водночас «зроблено ПЛР-тест, який виявився позитивним».

За рішенням згаданої комісії 24-25  травня 2020 року проводиться ПЛР-тестування всіх мешканців гуртожитків університету. Закликаємо з розумінням поставитися до цих заходів, адже життя людини – найвища цінність. Поставмося відповідально до власного здоров’я!

Водночас, робимо запит до лікарні Переяслава щодо надання такої інформації: 1) Коли було зроблено ПЛР-тест Максиму Сушку?; 2) Хто проводив тест?, а також просимо надіслати копії результатів ПЛР-тесту й надати інформацію про проведення ПЛР-тестування серед лікарів – чи є зараження COVID-19 серед них.

Слідкуйте за сайтом університету, отримайте нову інформацію!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту