Стало відомо, хто отримуватиме стипендію у цьому семестрі – публікуємо підсумковий рейтинг студентів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Стало відомо, хто отримуватиме стипендію у цьому семестрі – публікуємо підсумковий рейтинг студентів

Учора, 13 січня 2020 року, по завершенню засідання ректорату у залі засідань ректорату (№106) відбулося засідання стипендіальної комісії, на якому стало відомо про умови стипендіального забезпечення у 2020 календарному році, а декани презентували підготовлені проєкти наказів і надали пропозиції щодо призначення студентам стипендій за результатами І семестру 2019/2020 навчального року. Крім деканів на засіданні були присутні керівники вишу, представники бухгалтерії та фахівець у сфері соціальної роботи зі студентами пільгових категорій.

Засідання відкрив перший проректор університету Валерій Хомич, зазначивши, що вже традиційно, на початку січня, комісія збирається аби призначити стипендії студентам за результатами їх успішності і позанавчальної діяльності у І семестрі 2019/2020 навчального року. Напередодні з усіма деканами було проведено відповідну підготовчу роботу, а усі рейтингові списки було проаналізовано, про що надалі доповів кожен із присутніх деканів. Проте, Валерій Феодосійович повідомив, що цьогоріч у плані фінансування стипендій, вперше в історії університету, склалася дещо напружена ситуація. Викликано це, передусім, тим, що нині запроваджено один рахунок для виплати стипендій замість двох, які раніше були окремими для студентів та аспірантів. У структурі цих витрат мова йде про те, що 1/3 витрат йде на виплату стипендій аспірантам а 2/3 залишається на виплату студентам. У зв’язку з нещодавнім підвищенням заробітної плати аспірантам було підвищено стипендію, проте, на прикрість, грошей на це підвищення Міністерство освіти і науки України, в силу невідомих університету обставин, не заклало.

Аналіз показав, що сьогодні університет, на жаль, не зможе у повному обсязі задовольнити фінансування призначених стипендій, попри зазделегідь поданий до МОН середній розрахунок стипендіатів, що становить 845 осіб. Виходячи з цього, у цей день стипендіальна комісія повинна була розподілити наявні кошти, яких поки бракує. Зазначимо, що у Міністерстві, на запит багатьох закладів вищої освіти, не виключили можливості того, що наприкінці січня відбудеться коригування обсягів стипендіального фонду у бік збільшення. Відтак, перший проректор, після низки обговорень з деканами, висунув пропозицію в січні виплатити стипендії аспірантам без її підвищення, а виплати рекомендованим стипендіантам з числа студентів та магістрантів здійснити без призначення підвищених стипендій. Мова йде про рекомендацію, у зв’язку з недостанім обсягом фінансування, призначити у січні місяці звичайні одинарні стипендії, а згідно підготовлених раніше деканатами подань з включенням відмінників, за умови надходження забраклих коштів, провести перерахунок стипендій у сталому й проговореному раніше розмірі станом на 1 січня 2020 року.

У зв’язку з вищезазначеним, ректор університету Віктор Коцур висловив свої думки щодо певних ризиків, які можуть спіткати наш університет у разі задоволення чи не задоволення Міністерством освіти та науки прохання закладів вищої освіти щодо коригування обсягів стипендіального фонду у бік збільшення.

Втім, після майже годинного достатньо дискусійного обговорення питання й прорахунку усіх імовірних варіантів розвитку ситуації, членами стипендіальної комісії було вирішено задовольнити пропозицію висловлену першим проректором та виплатити стипендії у січні у означеному вище, у цьому матеріалі, форматі та розмірі. Після цього кожен з присутніх деканів проаналізував кількість студентів, які отримуватимуть стипендії за результатами успішності і позанавчальної діяльності у І семестрі 2019/2020 навчального року, детальніше зупинившись на випадках коли студенти з високою та задовільною успішністю, внаслідок  ліміту стипендіального забезпечення який, нагадаємо, складає 45%, на прикрість, залишаться у новому семестрі без стипендії (позаяк кількість стипендіатів не може перевищувати загальновстановлений по країні та альма-матер ліміт – прим.авт.). А втім, як кажуть, «не в грошах щастя».

Відмітимо, що у разі незадоволення Міністерством освіти і науки України пропозиції від університетів щодо збільшення стипендіального фонду університет повернеться до питання розподілу стипендій студентам – про подальший розвиток подій ви неодмінно дізнаєтеся саме на нашому сайті. Слідкуйте за його оновленнями, аби дізнатися про все першими.

А поки пропонуємо Вам ознайомитися із підсумковими рейтингами студентів за результатами І семестру 2019-2020 н.р. – натискайте на назву свого факультету тут чи шукайте його у розділі «Студенту» на сайті Вашого факультету та мерщій шукайте свої прізвища, аби задовольнити свій інтерес й потішити хорошими новинами, за умови їх наявності, своїх друзів:

Педагогічний факультет

Природничо-технологічний факультет

Соціоісторичний факультет (історичне відділення)

Соціоісторичний факультет (відділення педагогіки і психології)

Факультет фізичного виховання

Філологічний факультет

Фінансово-гуманітарний факультет

Вітаємо Вас з довгоочікуваним закінченням інтриги щодо того, чи отримуватимете Ви стипендію. Сподіваємося, її таки виправдано, а очікування були того вартими. Щоб там не було, запевняємо, що у всієї сковородинівської родини все буде гаразд. Адже по іншому у хороших людей просто не буває!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту