Молоді учені, аспіранти та студенти уже всьоме обговорювали у сковородинівському виші напрями розвитку наукових досліджень

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Молоді учені, аспіранти та студенти уже всьоме обговорювали у сковородинівському виші напрями розвитку наукових досліджень

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» невпинно росте та розвивається. Кожного року у його активістів і членів з’являються нові ідеї для цікавих проєктів та масових культурно-просвітницьких заходів. Та є і традиційні заходи, до яких уже звикли сковородинівці і про які вже знають далеко за межами Переяслава. Серед них і Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених», яка проходить двічі на рік і цього семестру, 19-20 листопада 2019 року, відбулася уже всьоме.

Учасниками конференції стали не лише студенти, аспіранти та викладачі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» – у ці дні на гостину до альма-матер вже традиційно прибули й представники Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка. Принагідно, участь у конференції заочно взяли студенти із Київського національного університету культури і мистецтв, Ніжинського державного університету імені М. Гоголя, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівського державного університету внутрішніх справ, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та інших вітчизняних закладів вищої освіти.

Пленарне засідання, котре одраpу ж по завершенню реєстрації розпочалося у конференц-залі імені Василя Сухомлинського, за добро. традицією відкрила багаторічна очільниця Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету, людина, завдяки якій ця конференція набула саме такого формату, Оксана Луцик. Звернувшись до учасників із вітальним словом Оксана Олександрівна побажала усім успіхів та натхнення а також закцентувала увагу присутніх на плані проведення конференції, представивши секції й модераторів. Після цього учасники розійшлися по авдиторіях – представляти та обговорювати нові сторінки сучасної вітчизняної науки, які, можливо, з часом, отримають важливе значення у розвитку світової науки, та імовірно, мають всі шанси здійснити в ній справжній переворот.

Робота конференції розгорнулась у наступних секціях: Секцію історико-філософських наук та секцію політико-правових наук модерували магістрант І року навчання (н. п. «Історія»), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених соціоісторичного факультету (відділення історії) Юлія Стукало та аспірант І року навчання кафедри історії та культури України (спеціальність «Історія та археологія»), заступник голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету Петро Шихов. Членами організаційного комітету цих секцій були кандидат історичних наук, доцент кафедри політології Леся Коцур та кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та культури України Людмила Хмельницька. У ході засідання секцій учасники обговорили національну ідею дисидента Миколи Дремлюги, постать Дмитра Байди-Вишневецького, концепцію Міжмор’я, політичну соціологію Макса Вебера, особливості державної реєстрації суб’єктів господарювання в режимі он-лайн, зовнішні функції сучасної держави, національну політику в СРСР та багато інших дуже цікавих питань.

Модераторами секції природничо-економічних наук були студентка ІІІ курсу (н. п. «Середня освіта (біологія)»), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених природничо-технологічного факультету Марія Супрунова та магістр ІІ року навчання (н. п. «Облік і оподаткування»), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених фінансово-гуманітарного факультету Ярослав Пономаренко, а до організаційного комітету секції увійшли кандидат географічних наук, доцент кафедри географії, екології та методики викладання Людмила Воловик, викладач кафедри професійної освіти Наталія Гора, кандидат історичних наук, доцент кафедри географії, екології та методики викладання Катерина Ковальська, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти Вячеслав Різник. Наукові праці, які захищали учасники секції, стосувались загальної середньої освіти у період секторальної реформи освіти, проблеми забруднення повітря, науково-дослідницької роботи студентів як умови формування екологічної компетентності, головних тенденцій розвитку вищої освіти в Європейських країнах, радіоактивного забруднення в системі «водне середовище – гідро біонти», тощо.

Секцію психолого-педагогічних наук модерували студентка IV курсу (н. п. «Дошкільна освіта»), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених соціоісторичного факультету (відділення педагогіки і психології) Юлія Миронюк та магістрант ІІ року навчання (н. п. «Менеджмент»), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених педагогічного факультету Ольга Костюкевич. Членами організаційного комітету секції випала честь бути кандидату педагогічних наук, доценту кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи Юлії Багно, кандидату психологічних наук, доценту кафедри психології Світлані Герасіній, кандидату історичних наук, доценту кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи Олені Сергійчук та кандидату педагогічних наук, доценту кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи Олені Хмельницькій. Учасники секції досліджували питання готовності майбутнього вчителя історії до педагогічної діяльності з викликом часу, ефективності застосування технології розвитку критичного мислення в закладах початкової освіти, кібербезпеки, образу рідного слова в народному вихованні, методів згрупування студентського колективу та низки психолого-педагогічних актуальних тем.

Секція філологічних наук, яку самостійно модерувала студентка ІІ курсу (н. п. «Середня освіта (англійська мова і література)»), голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених філологічного факультету Ірина Кирилюк, відначилася тим, що у ході її роботи поважне товариство філологів та філологинь розглянуло роль односкладних і неповних речень у стилістичній організації роману Ліни Костенко «Записки українського самашедшого», архаїчні залишки двоїни у фольклорних текстах із Західного Полісся, питання історичної фонетики у наукових працях мовознавців кінця XIX – початку XX ст., формування комунікативної компетентності на уроках англійської мови та інші важливі для питання що знаходяться у безпосередній компетенції філологічної науки. Незмінним організаційним комітетом секції став тандем кандидата філологічних наук, доцента кафедри української лінгвістики і методики навчання Людмили Довбні та кандидата педагогічних наук, доцента кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання філологічного факультету Євгенії Костик.

Робота секції фізичної культури і спорту, модератором якої так само вперше був студент IV курсу (н. п. «Середня освіта (фізична культура)») факультету фізичного виховання, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених факультету фізичного виховання Роман Білоусов, складалась із низки добірних досліджень з адаптивної фізичної культури в процесі відновлення й навчання дітей в центрах соціальної реабілітації, особливостей психологічної підготовки до змагальної діяльності в силових видах спорту та розвитку швидкісно-силових здібностей у сучасному футболі. Членом організаційного комітету цієї секції став кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту Андрій Пивовар.

Як ведеться в академічних колах, робота секцій мала перерву на каву-брейк, під час якої учасники конференції мали можливість поспілкуватись, обговорити досліджувані теми уже в неформальній обстановці та гарно провести час у колі приємної компанії та теплого спілкування. А далі – свої доповіді презентували учасники, які не встигли зробити це вранці. О 15:00 було підведено підсумки конференції. Після цього для гостей-учасників конференції була запропонована екскурсія університетом, яка, безперечно, справила гарне враження та подарувала позитивні емоції.

Чи не найкраще підсумувала VII Всеукраїнську науково-практичну конференцію молодих учених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених» безпосередній організатор та відповідальний секретар організаційного комітету конференції Оксана Луцик: «У цьому семестрі на конференцію було зареєстровано близько 140 учасників, серед яких більше 40 – представники з інших закладів освіти. Варто відмітити, що у конференції почали приймати участь учні шкіл. До прикладу, було зареєстровано учня 11-А класу ліцею «Інтелект» Олексія Приймака, який подавав свою роботу в Малу академію наук України і йому потрібна була апробація. Слід згадати і про велику географію учасників: Краматорськ, Одеса, Ізмаїл, Мелітополь, Луцьк, Львів, Ніжин, Кременець – і це ще далеко не всі міста, представники яких зареєструвалися для участі у конференції. Тож, загалом, вона пройшла вдало – учасники обмінялись досвідом, дізнались багато нових захоплюючих фактів, познайомились з цікавими людьми і гарно провели час. Щиро дякуємо усім, хто був причетним до цього заходу. Бажаємо всім учасникам конференції нових звершень, творчих пошуків та втілення усіх ваших ідей і задумів!».

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту