Ректорат від 26.11.2019: про колегію департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, підсумковий тестовий контроль, Сковородинівські дні та виставку «Освіта та кар’єра – День студента 2019»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 26.11.2019: про колегію департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, підсумковий тестовий контроль, Сковородинівські дні та виставку «Освіта та кар’єра – День студента 2019»

У вівторок, 26 листопада 2019 року о 10:00, в конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбулося чергове засідання ректорату. Говорили про розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, підсумковий тестовий контроль та підготовку до державної атестації випускних курсів, підготовку до відзначення Сковородинівських днів, підсумки участі університету у Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2019».

У ході розгляду першого питання старший викладач кафедри математики, інформатики та методики навчання, фахівець Центру моніторингу якості освіти Анатолій Лоха розповів про хід підсумкового тестового контролю та підготовку до державної атестації випускних курсів. Анатолій Анатолійович відзначив, що у переддень випуску магістрів і при здачі державної атестації ми підійшли із хорошими результатами. Приміром, природничо-технологічний факультет здавав атестацію з 18 по 25 листопада 2019 року. У різні дні явка була від 50 до 80%, а загалом же становить 61%. Попереду – ліквідація економічної заборгованості. Географів з’явилося 93%, а біологів – 100%.

У факультету фізичного виховання сесія проходила з 11 по 20 листопада. На основній здачі з’явилося 63% студентів, а на ліквідації – 96%. 22 і 25 листопада сесія проходила у соціоісторичного факультету (відділення педагогіки і психології). Зокрема, 22 листопада явка була такою: 50%, 38% і 47%, а 25 листопада – 60%, 54% і 59%. У істориків соціоісторичного факультету сесія для магістрів розпочинається із 26 листопада. Натомість, явка студентів педагогічного факультету на основній здачі становить 56%, а на ліквідації – 36%. Філологічний факультет: основна здача – 89%, а ліквідація, яка ще продовжується – 96%. Середня явка фінансово-гуманітарного факультету на основну здачу – 30%.

Крім цього, Анатолій Анатолійович проінформував присутніх про організацію та проведення підсумкового тестового контролю студентів. Сесія на не випускових курсах розпочнеться 25 листопада. Кожного дня у Центр моніторингу якості освіти подається інформація про складання підсумкового тестового контролю на паперових і електронних носіях. Якщо промоніторити, то можна сказати, що на перших курсах явка – від 83% до 100%, на других – від 73% до 80%. Уже оприлюднено графік тестового контролю, ніяких збоїв у роботі нема.

Обговорення підготовки до відзначення Сковородинівських днів відбулося у рамках третього питання порядку денного засідання. Доктор філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, керівник Центру Сковородинознавства Микола Корпанюк звернув увагу на те, що закінчився підрахунок робіт, виставлених і надісланих на конкурс, організаційним комітетом підведено висновки – всього участь в конкурсі взяло 32 студента. В основному – роботи з образотворчого мистецтва, а також студентські реферати. Усі вони будуть гідно оцінені 3 грудня у актовій залі університету, адже саме тоді відбудуться урочистості з нагоди Дня народження Григорія Сковороди.

Із підсумками участі університету у Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2019» присутніх ознайомив кандидат історичних наук, доцент, керівник відділу інформаційних технологій та моніторингу якості освіти Василь Якуба. Уже традиційно ця виставка проводиться у листопаді, а у 2019 році припала на середину місяця, 15-16 листопада. Загалом, на виставці було представлено більше 70 міжнародних навчальних закладів та організацій і близько 40 навчальних закладів України. У рамках виставки проводилися різноманітні конкурси з тематичних номінацій, а також ряд круглих столів, презентацій та майстер-класів. Зокрема, наш університет у номінації «Інноваційна діяльність впровадження організаційно-педагогічних процесів у закладах вищої освіти» отримав гран-прі. Номінація була підготовлена кафедрою мистецьких дисциплін і методик навчання педагогічного факультету. Також наші викладачі, які проводили майстер-класи та брали участь у семінарах і круглих столах, отримали дипломи за активну участь у семінарах, виставках представлення освітніх інноваційних технологій. Василь Володимирович подякував усім за плідний рік, адже загалом університет у 4 міжнародних виставках отримав 4 золоті медалі, 2 гран-прі і близько 70 різноманітних дипломів.

Ну що, наступна зупинка – зима? Будь ласка, не забувайте свої осінні спогади і пам’ятайте, що взимку головне не те, наскільки холодно надворі, а те, як гаряче у вашому серці.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту