Космічний концерт з нагоди Міжнародного Дня студента

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Космічний концерт з нагоди Міжнародного Дня студента

Студентські роки залишаються в нашій пам’яті назавжди. Недаремно кажуть, що це найпрекрасніший період у житті, коли ти ще не працюєш, але вже і не навчаєшся у школі. Це не тільки складання іспитів і заліків, студентство – символ молодості, веселощів і першого кохання. Студентам можна позаздрити. Адже у них попереду купа цікавих відкриттів, яскравих емоцій та незабутніх спогадів.

Традиційно, 17 листопада, в Україні, як і в більшості країнах світу, святкують День студента. Напередодні цього довгоочікуваного свята, 13 листопада 2019 року, опівдні у актовій залі університету розпочався святковий концерт, який мав космічну тематику – декорації зали у цей день перевершили усі очікування студентів та викладачів, які завітали на свято. З дня першого польоту людини в космос пройшло вже 55 років, а ще й досі на питання «ким хочеш стати» перше, що спадає на думку, – це слово «космонавт». А всі мрії та цілі студентів асоціюються з чимось космічним, хоча, як сказав ведучий концерту, керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко «Космос близько. Хіба ні?».

Космічними були і виступи наших студентів, кожен з яких довго готувався до цього концерту, аби справити гарне враження на глядачів та належно привітати студентів з таким чудовим святом. Відкрила урочистості з нагоди Міжнародного студентського дня Людмила Стрілець, подарувавши посмішки кожному з присутніх в залі своєю запальною піснею. А от Єлизавета Хандошко розчулила усіх піснею про війну на Сході України, яка була сумною, проте такою необхідною, аби нагадати нам про тих, хто віддає свої життя за наше мирне небо.

Приємним моментом стало те, що сковородинівців завітала привітати заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентина Губенко: «Студентство – важливий етап в житті кожного із нас і приємно сказати, що в цій залі випадкових людей, мабуть, немає. Але я ще пам’ятаю ті роки, коли у залі не було вільних місць, бо це святе – День студента. Хочеться ще сказати, що студентство в нашому місті дуже чудове. Дехто говорить, що Переяслав – місто закоханої молоді, тому що багато студентів і куди не прийдеш – вони всюди сидять парами. Студентство – це освіта, навчання, молодість, дружба. Дуже приємно, що у вашому університеті прекрасно працює соціально-гуманітарний відділ, що є чудова студентська рада. А також дуже хочу подякувати Володимиру Соньку і усім, хто його підтримує, адже Молодіжна рада робить дуже потужний і ємний вклад у розвиток міста. А сьогодні у мене дуже почесна місія – вручити грамоти Переяслав-Хмельницької міської ради активним студентам університету». Валентина Валеріївна нагородила наших активістів та подарувала їм парасолі із символікою міста, після чого вони зробили спільну світлину і вітання продовжилися.

Цю приємну естафету вітань прийняла заступник голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Анна Скляренко: «Мені надзвичайно приємно бути сьогодні разом з вами. Мені делеговано Переяслав-Хмельницькою районною державною адміністрацією приємну місію сказати вам, що Переяславщина пишається вами, адже ви є такою особливою нішею в суспільстві, яка творить сьогодення, творить історію. І справді, студенти у всі роки становлення нашої держави відігравали велику роль, брали участь у перебігу історії. Тож я вам від себе особисто побажаю, щоб такі притаманні риси студента, як відкритість, волевиявлення, незаангажованість із плином часу не поступалися іншим пріоритетам, а навпаки – щоб це було стимулом до суспільної активності. Вам, напевно, часто говорять, що ви – надія на світле майбутнє? Будьте ним зараз, шукайте свій життєвий шлях зараз, самореалізуйтесь зараз. Повірте, це відкриє вам великі перспективи. Коли ми говоримо про майбутнє України, саме зараз ви стаєте тою потужною рушійною силою, яка веде до розбудови й розквіту нашої країни. Я вам цього бажаю, і передаю вам від голови районної адміністрації листи подяк активній студентській молоді. А також хочу відмітити, що перший заступник голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрій Коркач і голова районної ради Петро Качкалда перепрошують, що не мають можливості бути присутніми тут, разом з вами, але, сподіваюсь, що мені вдалося передати їхні слова вітань».

Нагороджені та щасливі активні студенти університету сфотографувалися із Анною Сергіївною, а вона передала слово першому проректору університету Валерію Хомичу: «Дозвольте мені від імені ректорату та вченої ради сердечно привітати вас із таким чудовим святом – Міжнародним днем студента. Студентство університету разом із науково-педагогічними працівниками уже 33-ій рік вписують потужну сторінку в історії нашого університету. Ці сторінки – надзвичайно вагомі. Сьогодні Андрій Володимирович поставив нові, космічні, висоти для подолання нашими студентами і я впевнений в тому, що ці висоти вам під силу. Адже кожен день вашої роботи, ваша ініціатива, ваша наполегливість завершується прекрасними результатами. Ми вже стали незмінними учасниками відкриття міжнародних виставок, які проходять у Києві. Нещодавно Міжнародна виставка «Інноватика в освіті» щиро аплодувала творчості наших студентів. Ми маємо хорошу Студентську раду, ми маємо наступність у підтримання тих ініціатив, які започатковуються у лоні студентства. Сьогодні активно підтримують студентські рухи Денис Мірошниченко, Владислав Міранович, Іван Рябчук, які є також небайдужими до всіх студентських справ. І ось це завзяття, наполегливість, співпереживання досягає результатів. Ми щиро вдячні студентству за ті хороші справи, які ви реалізуєте як в стінах нашого університету, так і поза його межами. Нових вам успіхів, проживіть це студентське неповторне життя якнайрезультативніше, бажаю здобути омріяну професію, реалізувати себе, знайти нових друзів, колег, супутників на все життя. Нехай щастить у вашому прекрасному студентському житті. Будьте активними, зі святом!».

До вітань долучився і заступник голови Студентської ради університету Вадим Домарецький, подякувавши усім студентам за підтримку та адміністрації, без якої неможлива робота студентського самоврядування. Цього разу було нагороджено найактивніших студентів, власне, від університету.

Свої чудові театральні здібності продемонструвала Карина Вавілова, продекламувавши вірш «Життя – театр». Далі студентів привітали уже відомі серед сковородинівців Ганна Ляч та Вікторія Вигівська, пісні кожної з яких не могли залишити байдужими нікого серед глядачів. Сольний хореографічний номер продемонструвала Ольга Білокур. Чи не найбільше усіх здивував виступ Дмитра Палатного та Аделіни Зизи, які не лише неймовірно гарно заспівали, але й розвеселили публіку своєю безкінечною енергією та запальними танцями.

Як відомо нещодавно, 6 листопада 2019 року, відбувся фестиваль-конкурс «Талант Challenge», де студенти нашого університету демонстрували свої здібності у кількох номінаціях: вокал, хореографія, естрадно-інструментальний, розмовний, спортивно-акробатичний та театральний жанри. Тоді організатори пообіцяли оголосити переможців на концерті з нагоди Дня студента і дотрималися обіцянки. Отож, за результатами «Талант Challenge», у номінації «Спортивно-акробатичний жанр» перемогу здобув номер від факультету фізичного виховання. У номінації «Вокал» найкращими виявились дует студенток філологічного факультету Аліни Набухотної та Вікторії Вигівської. Переможцями у номінації «Естрадно-інструментальний жанр» стали студенти фінансово-гуманітарного факультету. Кращими у «Розмовному жанрі» стали студенти природничо-технологічного факультету. Соціоісторичний факультет виділився у номінації «Театральний жанр». Цілком заслужено у номінації «Хореографія» «золото» здобули студенти педагогічного факультету. «Відкриттям року» цьогоріч стала студентка фінансово-гуманітарного факультету Мирослава Бровченко зі своєю різнобічністю талантів. А кращими з кращих у фестивалі-конкурсі «Талант Challenge» виявились студенти факультету фізичного виховання, які і стали його переможцями. Щиро вітаємо переможців і пишаємося тим, що у нашому університеті навчаються такі талановиті та цікаві студенти.

Ініціативних студентів нашого університету було нагороджено і від Київської обласної державної адміністрації. Цю почесну місію виконали начальник управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Марина Попатенко та директор Київського обласного молодіжного центру Андрій Михайлов.

Як завжди, із неперевершеним номером виступили красуні «Sing Well» – Аліна Набухотна, Анастасія Петрова, Ганна Ляч та Вікторія Вигівська. А завершили концерт вибуховим хореографічним номером неймовірні дівчата «New Face».

Концерт зарядив позитивними емоціями та цілою купою енергії усіх студентів Переяслав-Хмельницького державного педагогічного факультету імені Григорія Сковороди. Святкування продовжилось уже ввечері, адже для цього було влаштовано закриту вечірку для наших студентів у розважальному клубі «Адреналін». Тож натхненні та заряджені сковородинівці знову готові до нових звершень та здобутків у навчанні і не тільки.

 

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Перейти до вмісту