Мир очима дітей Київщини – підведено підсумки конкурсу дитячих малюнків

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Мир очима дітей Київщини – підведено підсумки конкурсу дитячих малюнків

8-10 жовтня 2019 року юні художники Київської області віком від 6 до 17 років включно брали участь в конкурсі дитячих малюнків «Мир у серці кожної дитини», що відбувся у рамках VIIІ Українсько-Польського / Польсько-Українського наукового форуму «Освіта для миру» («Edukacja dla pokoju») (якесь посилання, яке вважаєш за потрібне). Ініціаторами та членами журі конкурсу стали викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання: кандидат педагогічних наук, доцент, член Спілки дизайнерів України Ольга Стрілець, старший викладач, член Національної спілки художників України Роман Мотузок, кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри Тетяна Носаченко та викладач Олена Шпитальова.

У конкурсі взяли участь 80 учнів, які змагалися у трьох категоріях: 1 категорія – учні 1-4 класів; 2 категорія – учні 5-7 класів; 3 категорія – учні 8-9 класів.

Творчі роботи були виконані у різноманітних техніках: олівець, фарби, фломастери, пастель. Оглядаючи кожну роботу, можна було побачити, як діти бачать мир. Приміром, одна дитина зображувала мир як цілий космос, а хтось просто малював маму і тата у військовій формі. Для когось мир – це щастя в сім’ї, а для когось – щось набагато глобальніше. Також діти передавали своє бачення миру через кольори. До прикладу, були роботи, в яких переважали коричневий, сірий та червоний кольори – кольори переживання та тривоги. Члени журівської колегії були дуже здивовані, що діти відчувають мир не тільки формою, якою малюють, а й кольором – це надзвичайно важливо.

У результаті, серед учасників 1 категорії І місце здобула Діана Піскун (смт. Драбів, керівник: Валентина Мірошник), ІІ місце розділили Даша Шарова (м. Біла Церква, керівник: Тетяна Зденська), та Олександра Панфілова (м. Переяслав-Хмельницький, ЗОШ №5, керівник: Ірина Кардашевська), ІІІ місцеКатерина Коваленко (м. Біла Церква, керівник: Галина Томащук).

У 2 категорії І місце виборола Даяна Васюхно (м. Переяслав-Хмельницький, ЗОШ №5, керівник: Ірина Кардашевська), ІІ місцеСвітлана Бабій (м. Біла Церква, керівник: Тетяна Зденська), ІІІ місцеАртем Дарогань (с. Стовп’яги, Стовп’язьке НВО «ЗЗСО І-ІІІ ст. ЗДО»).

А серед учнів 3 категорії І місце зайняла Марія Гайдук (м. Переяслав-Хмельницький, гімназія, керівник: Олександр Батрак), ІІ місцеАнастасія Мандриченко (с. Дівички).

Нагородження переможців дипломами та мистецькими подарунками відбулося 9 жовтня 2019 року у виставковій залі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Члени журі надзвичайно вдячні усім, хто взяв участь в конкурсі. Це було дуже важливо, адже з їхніми роботами ознайомились не тільки сковородинівці, а й наші гості з Польщі. Вони побачили, чим живуть українські діти, як вони переживають війну. Наші польські друзі були дуже схвильовані цими роботами. Їх не можна просто охарактеризувати, їх просто треба бачити. І самі діти зрозуміли, що цей конкурс – дуже важлива подія. Адже мистецтво не існує саме по собі – кожну подію, яка відбувається у державі, художники переживають на своїх полотнах.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту