Святковий концерт до Дня працівників освіти в університеті: нагородження кращих, яскраві номери та найщиріші вітання

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Святковий концерт до Дня працівників освіти в університеті: нагородження кращих, яскраві номери та найщиріші вітання

У середу, 2 жовтня 2019 року, сковородинівська родина зібралась у актовій залі університету, аби привітати усіх викладачів та студентів університету з одним із найголовніших свят у їх календарному році – Днем працівників освіти. Як ведеться, педагоги – це рятівники й попутники у ході найважливішого, фундаментального періоду людського життя, який закладає в молодих душах основоположні якості для успішного й мудрого майбуття.

Тільки но педагогічна спільнота глядачів заповнила залу, на сцену вийшов улюблений ведучий сковородинівської родини, неперевершений та легендарний Олександр Молоткін, який привітав усіх присутніх з прийдешнім професійним святом, а також подякував тим, хто присвятив усі свої знання та душевні сили справі виховання, справі навчання, справі освіти. Попереду було півтори години яскравої та насиченої програми, а юні артисти з нетерпінням та трепетом очікували на свій виступ за лаштунками.

Відкрили концерт вихованці загальноосвітньої школи №6 нашого міста, які надзвичайно зворушливо привітали сковородинівських педагогів зі святом гарними й дуже влучними віршованими рядками. Глядачів не лишилися байдужими до щирості та безпосередності юних артистів, та винагородили талановитих школяриків гучними оплесками й схвальними вигуками. Перехопили естафету вітань вихованці Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді Переяслава-Хмельницького, які запалили усіх своїми яскравими костюмами та надзвичайно драйвовим хореографічним номером.

Вітальне слово виголосив ректор університету, доктор історичних наук, професор, академік НАПН України Віктор Коцур: «Мабуть, найпрекрасніший витвір осені – День учителя. Подивіться навколо: яка прекрасна осінь, які неймовірні барви навколо, яке поєднання емоцій навколо краси цієї пори року. Праця учителя – це, насамперед, творчість, а осінь – це теж художня естетична творчість. У цьому неймовірному поєднанні, мабуть, і народжуються справжні таланти, обдаровані учні, послідовники вчителів, які згодом розбудовують нашу країну, роблять її могутнішою, досконалішою, духовнішою. Я щиро вітаю учителів, майбутніх учителів, наше студентство з цим чудовим святом. Учителя шанували з давніх-давен. Навіть під час війни вчителя або ученого поміщали посередині війська, яке повинно було його оберігати. Кожен з вас мав учителя: в школі чи по життю. Тож я бажаю молоді стати справжніми вчителями, а педагогам – здоров’я, творчості та натхнення. Гарного свята нам усім!».

У свою чергу, неймовірною приємністю вразили слова доктора педагогічних наук, професора, академіка, члена Президії НАПН України, академіка-секретаря Відділення професійної освіти і освіти дорослих Неллі Ничкало, яка сказала зазначила, що усі члени Президії НАПН України шанують сковородинівців, високо оцінюють їх потенціал, пишаються їх доробком: «Кожного разу, під час перебування у вашому університеті, повертаємося до Києва із внутрішньою глибинною духовною насолодою від того, що побачили щось нове, побачили, як реалізується нова ідея, відчули, що все, що проголошується в документах вашого університету, в промовах вашого ректора – усе це – правда. Бо усі інноваційні ідеї, все, що задумано, прекрасно реалізується». Також вона оцінила те, що в нашому університеті діють спеціалізовані Вчені ради і те, що переяславські педагоги – це люди, які дійсно вміють мріяти і робити щось для реалізації своєї мрії. Тому не випадково цей університет є відомим та знаним. Від імені президента НАПН України, її членів та від себе особисто Нелля Григорівна привітала усіх зі святом: «Бажаю вам багато прекрасних мрій, помножених на активну творчу креативну дію і ви досягнете найвищих результатів для себе особисто, для реалізації вашої Я-концепції, для своєї родини, для рідного університету і для нашої рідної української держави. Вітаю!».

Крім вітальних слів, важливою частиною цього прекрасного свята стала традиційна церемонія нагородження кращих представників ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Відтак, для цієї почесної місії на сцену вкотре було запрошено ректора університету, який нагородив за багаторічну сумлінну працю, вагомі творчі досягнення, професійну майстерність та з нагоди Дня працівників освіти кращих викладачів університету, а гарний настрій глядачам надзвичайно зворушливим хореографічним номером «Руку простягни» забезпечили ще одні чудові, яскраві, талановиті вихованці Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді

Віддавна ніхто не може уявити Переяслав без університету, та й сама альма-матер є невіддільною від міста, тому, за доброю й сталою традицією, у цей день освітян Переяславщини привітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентина Губенко: «Дійсно, День учителя є всенародним святом і ніхто не заперечить, що у кожного в житті були свої вчителі. У вас є можливість згадати про них, зателефонувати, привітати зі святом, бо колишніх вчителів не буває». Валентина Валеріївна наголосила на тому, що якщо хтось від щирого серця назвав вас вчителем, то ви не дарма витрачали свої час та сили, а також передала найщиріші слова вітань від імені міського голови зазначивши, що кожен, хто навчається чи працює у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», однозначно, може пишатися цим.

Не можна не відзначити, що до привітань приєдналися й вокальні дарування університету, які у цей день виконували пісні про кохання, рідну Батьківщину та весну у душі, не дивлячись на осінню похмуру погоду за вікном. Своїми надзвичайно гарними голосами присутніх вражали Аделіна Зиза, Тетяна Демиденко, Дмитро Палатний, Людмила Стрілець, Ганна Ляч, Анастасія Петрова, Вікторія Вигівська та Аліна Набухотна.

Концерт завершився, залишивши по собі гарний святковий настрій у всіх, без виключення, його глядачів. Певно, для кожної людини, незалежно від її професійної діяльності, це свято є особливим та незабутнім, бо при згадці слова «педагог» у пам’яті одразу ж виникає образ улюбленого вчителя, який був порадником, другом, вихователем, взірцем. Напередодні вашого свята, шановні освітяни, хочеться побажати вам міцного здоров’я, щастя, оптимізму. Нехай у ваших оселях панує добро і достаток, у душах – тепло і щедрість, творчість і наснага. Миру і злагоди усім вашим родинам!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту