Засідання ректорату від 30.09.2019: мультимедіа в освітньому процесі, плани на жовтень та 2020 рік

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Засідання ректорату від 30.09.2019: мультимедіа в освітньому процесі, плани на жовтень та 2020 рік

У понеділок, 30 вересня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№106) відбулося чергове засідання ректорату. Говорили про формування переліку проведення наукових конференцій з проблем вищої освіти і науки у 2020 році та ефективність використання мультимедійного забезпечення в освітньому процесі, хід підготовки до проведення Міжнародної конференції «ХІХ Сковородинівські читання» та стан підготовки університету до опалювального сезону та роботи в осіньо-зимовий період. Повідомлено план основних заходів на жовтень 2019 року та, зокрема, вкотре проговорено деталі проведення VIII Українсько-польського/Польсько-українського  наукового Форуму «Освіта для миру», який відбудеться трішки більше ніж за тиждень – 8-10 жовтня 2019 року.

У ході обговорення першого питання порядку денного, проректор з наукової роботи Сергій Рик ознайомив членів ректорату з листом Міністерства освіти і науки України та Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» щодо формування переліку проведення наукових конференцій з проблем вищої освіти і науки у 2020 році. У листі йдеться про те, що Інститут формує Перелік міжнародних та всеукраїнських конференцій, які організовуватимуться та проводитимуться спільно з Міністерством освіти і науки України та самим Інститутом, а також спрямовуються на вирішення освітянських і наукових проблем загальнодержавного та міжнародного рівнів. Увагу закцентовано на тому, що назва конференції повинна бути без абревіатур, незрозумілих скорочень і умовних позначень, відображати наукову проблематику, що пропонується для обговорення. Крім того, чітко повинні бути зазначені рівень, термін і місце проведення конференції. По університету, відповідно до цього листа, видано однойменне розпорядження. Відтак, пропозиції та тематика таких конференцій повинні в найкоротший термін повинні бути надані до Наукового відділу структурними підрозділами університету (до слова, консультації по оформленню заявок теж, за потреби, можна взяти там – прим. авт.). Як то кажуть, готуй сани влітку, а до конференцій у Новому році готуйся зазделегідь.

Про ефективність використання мультимедійного забезпечення в освітньому процесі йшлося у виступі керівниці навчально-наукового центру по забезпеченню якості освіти, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Олени Усик. Повідомлено, що відповідно до наказу по університету № 13 від 31.01.2018 року з метою раціонального впровадження інноваційних технології в освітньо-науковий простір на кожному факультеті було обладнано аудиторії мультимедійними пристроями і закріплено відповідальних. Відтак, фахівцями утвореного нещодавно в університеті Центру забезпечення якості освіти минулого тижня здійснено моніторинг ефективного використання мультимедійного забезпечення в освітній процес. У повідомленні йшлося про те, що сьогодні функціонують і аудиторії, які підготовлені й оснащені мультимедіа кафедрами і деканатами. Моніторинг показав, що мультимедійні аудиторії використовуються на 70%. Зокрема, силами кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти повністю укомплектовано мультимедіа у 207 аудиторії соціоісторичного факультету.

Олена Федорівна окреслила низку проблем організаційно-технічного забезпечення функціонування мультимедіа, які гальмують і унеможливлюють повноцінне використання нових комунікаційних і технічних засобів в освітньому процесі. Наголошуємо, що наказом № 52 від 26.03.2018р. з метою ефективного використання мультимедійних аудиторій професорсько-викладацькому складу необхідно забезпечити проведення лекційних занять із застосуванням мульмедійних засобів з 1.09.2019 р. на 75%. Відомо, що наступним кроком Центру забезпечення якості освіти буде моніторинг якості підготовлених презентацій лекційних занять, результати якого, як запевнив ректор університету, стануть основою для розподілу подальшого навантаження серед науково-педагогічних працівників.

Про хід підготовки до проведення Міжнародної конференції «ХІХ Сковородинівські читання» розповів доктор філологічних наук, професор, керівник Центру Сковородинознавства Микола Корпанюк. Він зазначив, що університет сповна готовий до проведення читань, збірник та програма надруковані, розселення людей забезпечено – учасники проживатимуть у кімнатах гуртожитку №1. Харчування та транспортне сполучення також забезпечено. Микола Павлович висловив пропозицію, у рамках конференції, зробити вечір відпочинку за участі Народного хору села Цибель для викладачів та студентів у актовій залі університету. Пропозиція розглядається – слідкуйте за анонсами. Крім того, повідомляється, що вже починається підготовка до ювілейної Міжнародної конференції «ХХ Сковородинівські читання», яка відбудеться у наступному році.

Начальник експлуатаційно-технічного відділу університету Олександр Столяренко доповів про стан підготовки університету до опалювального сезону та роботи в осінньо-зимовий період. Олександр Васильович констатував, що в університеті все готово до початку опалювального сезону – проведено поточні ремонтні роботи, зокрема здійснено гідравлічні випробування теплової мережі об’єктів університету під тиском 5 атмосфер, замінено батареї на електронних лічильниках тепла в гуртожитку №2 та корпусі університету №2, відбулася заміна вікон технічних поверхів у обох гуртожитках на металопластикові, відремонтовано два колодязі каналізаційних систем, проведено ревізію вхідних та вихідних засувок на всіх об’єктах теплопостачання. Крім того, ведуться перемовини з підрядниками стосовно капітального очищення центральної каналізаційної системи. Стало відомо, що опалювальний сезон почнеться після відповідного рішення Переяслав-Хмельницької міської ради – слідкуйте за анонсами сайту університету, який неодмінно про це повідомить.

Коли майже весь порядок денний було вичерпано, керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко познайомив членів ректорату із планом основних заходів в університеті на жовтень 2019 року – переглянувши його Ви теж будете в курсі того, чим відзавтра й до завершення другого осіннього місяця житиме й дихатиме сковородинівська альма-матер. Крім того слідкуйте за оновленнями сайту нашого університету та його офіційними сторінками у соціальних мережах  та першими дізнавайтеся про всі актуальні анонси аби не пропустити нічого цікавого та важливого саме для Вас.

У ході обговорення питань з блоку «Різне» перший проректор Валерій Хомич ознайомив членів ректорату з останніми листами МОН України, які надійшли на адресу нашого закладу вищої освіти та стосуються виробничих питань.

На порозі екватора осені ми зичимо Вам виключно гарного та продуктивного настрою, натхнення та нових починань, радості та тепла. Хай другий місяць осені увійде у Вашу особисту життєву історію як місяць невпинних здобутків та здійснення мрій. Все буде добре!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Максим Левченко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15351″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту