Засідання Вченої ради від 18.09.2019: підготовка до VIIІ Українсько-Польського/Польсько-Українського Форуму та атестації університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Засідання Вченої ради від 18.09.2019: підготовка до VIIІ Українсько-Польського/Польсько-Українського Форуму та атестації університету

У середу, 18 вересня 2019 року о 10:00, в конференц-залі імені Василя Сухомлинського розпочалося чергове засідання Вченої ради університету. На порядок денний було винесено питання про підготовку VIIІ Українсько-Польського/Польсько-Українського форуму «Освіта для миру», основні критерії атестації ЗВО з наукової діяльності та результати атестації аспірантів і докторантів.

Перш ніж перейти до питань, поставлених на порядок денний, кандидат історичних наук, доцент, секретар Вченої ради Алла Зленко повідомила про надходження заяви від кандидата історичних наук, викладача кафедри історії та культури України Віти Коцур про розгляд питання щодо присвоєння їй вченого звання доцента. Потому лічильна комісія розпочала збір та підрахунок голосів, аби вже по завершенню засідання оголосити про одноголосне рішення щодо присвоєння Віті Анатоліївні вченого звання доцента кафедри історії та культури України.

Про підготовку VIIІ українсько-польського / польсько-українського наукового форуму «Освіта для миру» доповів доктор історичних наук, професор, академік, ректор університету Віктор Коцур та ознайомив присутніх із програмою форуму. Нагадуємо, що форум відбудеться на базі нашого університету 8-10 жовтня 2019 року. Заїзд учасників форуму – 8 жовтня до 16:00, о 17:30 – урочисте відкриття форуму в актовій залі університету за участі представників Міністерства освіти і науки України та представників органів місцевого самоврядування. Відомо, що на форумі протягом трьох днів будуть присутніми біля сотні осіб з обох сторін.

У ході засідання Вченої ради стало відомо й те, що спеціальний випуск журналу «Рідна школа» буде присвячено проведенню форуму.

Наступним, у ході порядку денного, було питання щодо основних критеріїв атестації ЗВО з наукової діяльності. Кандидат філософських наук, доцент, проректор з наукової роботи Сергій Рик повідомив присутнім про те, що, відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», Порядку проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 652 «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності», наказу Міністерства освіти і науки України від 12.03.2019 № 338 «Про державну атестацію закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 червня 2019 року за № 688/33659, № 689/33660, проводиться державна атестація закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності закладів вищої освіти, які знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України. Сергій Миколайович повідомив, що навчально-науковим відділом було сформовано та подано до Міністерства освіти і науки України заявку на проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності та відповідні інформаційні матеріали за 2014-2018 рр. за науковими напрямами «Суспільні науки» та «Гуманітарні науки та мистецтво». Пакети документів включали 4 форми: «Відомості про наукову та науково-технічну діяльність закладу вищої освіти», «Перелік основних показників, на основі яких здійснюється оцінка наукового потенціалу та результативність закладу вищої освіти за науковим напрямом», «Відомості про наукові досягнення» та «Перспективний план розвитку».

У ході обговорення третього питання порядку денного кандидат педагогічних наук, професор, завідувач відділу аспірантури та докторантури Антоніна Розсоха прозвітувала про результати атестації аспірантів і докторантів. Станом на 1 вересня 2019 року, в університеті на аспірантурі навчаються 105 аспірантів: 50 осіб на денній формі навчання, 32 особи – на очній, вечірній формі навчання, 23 особи – на заочній формі навчання, 14 аспірантів, які навчаються за старими спеціальностями і 8 докторантів, які навчаються 2 роки. За наказом №31 від 2 вересня 2019 року про атестацію аспірантів і докторантів, було проведено атестацію та здійснено аналіз підготовки здобувачів наукових ступенів, виконання ними освітньо-наукової і наукової складових та роботи кафедр й наукових керівників цих аспірантів та докторантів. За результатами атестації, освітньо-наукова програма за 2018-2019 н. р. виконана у 91 аспіранта. Заняття були проведені відповідно до затверджених навчальних планів, складені іспити і заліки. 8 докторантів звітувалися на відповідних кафедрах. Антоніна Павлівна оголосила список тих, хто подав документи на докторантуру, який одноголосно затвердили члени Вченої ради.

Після цього голова науково-методичної ради, доктор історичних наук, професор Надія Коцур винесла на порядок денний Вченої ради питання щодо рекомендації до друку монографії «Листи письменників другої половини ХХ століття, як діалог із читачем і часом» доктора філологічних наук, професора, завідуючої кафедрою української і зарубіжної літератури та методики навчання Галини Мазохи. Крім цього, було затверджено новий склад членів навчально-методичної ради університету на 2019-2020 н. р., а також навчально-методичні посібники кандидата біологічних наук, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри теорії та методики професійної підготовки Юрія Шапрана й кандидата педагогічних наук, викладача кафедри біології і методики навчання Людмили Довгополої «Методологія наукового дослідження з біології» й «сольного» посібника останньої «Основи молекулярної біології і генетики».

Не лякайтеся погіршення погодних умов, адже найважливіше – це те, якою є погода на Вашій душі та у Ваших думках. Переконані, осінь неодмінно здивує Вас різнобарв’ям форм та фарб опадаючого листя, сріблястими павутинками, особливою атмосферою та приємними спогадами про себе.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Перейти до вмісту