Ректорат від 16.09.2019: про зміни до умов прийому на навчання, модернізацію освітнього середовища, уточнення контингенту студентів та підсумки їх поселення в гуртожитки

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 16.09.2019: про зміни до умов прийому на навчання, модернізацію освітнього середовища, уточнення контингенту студентів та підсумки їх поселення в гуртожитки

У понеділок, 16 вересня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№106) відбулося чергове засідання ректорату. Порядок денний стосувався обговорення творчого конкурсу студентів, обговорення проекту Умов прийому на навчання до закладів вищої  освіти у 2020 році і завдання профорієнтаційної роботи, модернізації освітнього середовища на основі сучасних інформаційних технологій, оновлення програмного забезпечення. Крім того, у ході засідання було уточнено контингент студентів і стан виконання договірних зобов’язань студентами-контрактниками, а також підбито підсумки поселення у гуртожитки університету.

Відповідно до резолюції ректора, першим проректором Валерієм Хомичем на обговорення було винесено питання щодо творчого конкурсу студентів. Мова йде про творчий конкурс до Дня Єднання студентів Європи, Америки, Азії та Африки, який відбудеться за ініціативи Університету імені Альфреда Нобеля, й до участі в якому запрошуються студенти, аспіранти та молоді учені. Конкурс має основну мету – залучення молоді до наукових досліджень та творчих починань; формування та розвиток креативного потенціалу молодого покоління; виховання молоді у дусі миролюбства, толерантності та поваги до інших культур; формування у молоді навичок конструктурної взаємодії у міжкультурному середовищі та стимулювання громадянської активності молоді. Форма заявки учасника заповнюється в електронному вигляді тут, а конкурсну роботу необхідно надіслати на електронну адресу info@if-oasis.org. Умови організації та проведення творчого конкурсу можна дізнатися тут. Відомо, що переможцям буде надіслано запрошення для участі в урочистій церемонії нагородження 3 жовтня 2019 року в Університеті імені Альфреда Нобеля, що знаходиться у місті Дніпрі. Валерій Феодосійович зазначив, що відповідні листи та супровідні матеріали розіслано на електронні скриньки всіх структурних підрозділів університету та висловив прохання залучити до участі усю охочу наукову молодь університету – лишилося менше ніж два тижня для того, аби це зробити.

Обговорення проекту Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти у 2020 році і завдання профорієнтаційної роботи відбулося у рамках другого питання порядку денного засідання. У своєму виступі відповідальний секретар приймальної комісії університету Сергій Закопайло відмітив, що на сайті Міністерства освіти та науки України оприлюднено Проєкт умов для вступу до закладів вищої освіти України на 2020 рік . Сергій Анатолійович закцентував свою увагу на нововведеннях, які відрізняють їх від майже аналогічних умов 2019 року, і, вочевидь, будуть затверджені наказом МОН вже найближчим часом. Зокрема замість семи тепер можна буде подати лише 5 заяв на місця державного бюджету, на контрактну форму навчання кількість заяв необмежена. Нововведенням є й те, що сума балів із трьох предметів ЗНО у вступників на перший курс, на основі повної загальної середньої освіти, повинна бути не менше ніж 125 конкурсних балів. При вступі до університету на базі молодшого спеціаліста вступ на всі спеціальності відбуватиметься за результатами ЗНО з української мови та літератури. Зверніть увагу, що у 2020 році при вступі на базі молодшого спеціаліста за спеціальністю «Економіка» та галузями знань «Управління та адміністрування» та «Публічне управління та адміністрування» вводиться додатковий іспит – ЗНО з математики. При вступі на магістратуру вводиться ЗНО з іноземної мови на всіх спеціальностям, окрім галузі знань «Педагогіка». Зберігається вступ пільгових категорій за вступними іспитами, а всі пільги лишаються в силі. Також відомо, що вступна кампанія у наступному році починатиметься 13 липня 2020 року.

Про модернізацію освітнього середовища на основі сучасних інформаційних технологій та оновлення програмного забезпечення йшлося у виступі керівника інформаційного відділу університету Василя Якуби. Василь Володимирович повідомив, що в університеті майже завершено перехід на повністю оновлену інформаційну систему «Moodle» – вона вже працює, але залишилося завершити деякі налаштування. Відомо, що нова система дає значно ширші можливості викладачу задля спілкування зі студентами у віддаленому доступі. Кожен викладач, який веде ту чи іншу дисципліну, отримає до неї доступ та право розміщення у її профайлі свого лекційного матеріалу, завдань (включаючи виставлення термінів виконання цих завдань студентами) чи інших матеріалів, в тому числі вікі-елементів. Більшість викладачів, з якими навесні вже було проведено відповідну попередню роботу, вже можуть користуватися системою – їхні логіни та паролі, а також попередньо-розміщені матеріали збереглися. Нині кафедри мають зробити подання стосовно конкретних викладачів що забезпечують викладання навчальних дисциплін у тій чи іншій групі, відповідно до яких буде внесено зміни до системи. Василь Володимирович відмітив, що для студентів доступ змінився хіба що в плані візуалізації – в контексті кольорових гамм. Процес входження, підключення та роботи не зазнав змін, але додалися групові форуми, де студенти можуть обговорювати питання курсу. Керівник інформаційного відділу попросив викладачів хоча б на 60% обновити тестові бази та розробити нові завдання, своєчасно подати розклади сесій, а також повідомив, що в університеті завершується формування мережі wi-fi точок в мультимедійних аудиторіях, завдяки яким викладачі та студенти зможуть отримати якісний й мобільний доступ до всесвітньої павутини. Зокрема для викладачів це зручно тим, що їм більше не доведеться носити за собою стоси лекційного та іншого матеріалу, адже вони матимуть повноцінний доступ до своїх матеріалів безпосередньо з мультимедійних аудиторій.

Про уточнений контингент студентів й стан виконання договірних зобов’язань студентами контрактниками йшлося у доповідях деканів факультетів. Загалом, всі декани та усі представники від факультетів зауважили, що відсоток студентів які цьогоріч виявили бажання здобувати вищу освіту на контрактній формі навчання збільшився. Відомо, що цьогоріч університетом підписано 852 контракти із вступниками, але нині бухгалтерія завершує моніторинг тих, хто приступив й не приступив до навчання та оплатив освітні послуги, відповідно – точна інформація буде відома на початку наступного тижня, а тих, хто не оплачує навчання буде відраховано (контингент студентів буде унормовано третьою хвилею додаткового набору на навчання, яка відбулася 20 вересня 2019 року – прим.авт.). У цілому в університеті більше 2000 контрактників (за підрахунками, кожен третій студент університету це контрактник – прим.авт), а в розрізі спеціальностей більше сотні контрактників – це студенти спеціальності «Фізичне виховання», а більше п’ятдесяти контрактників – за спеціальностями «Дошкільна освіта», «Психологія», «Початкова освіта» й «Іноземна мова».

Про підсумки поселення у гуртожитки університету доповів заступник голови профспілкового комітету університету Михайло Бойко. Він відмітив, що 30% студентів проплатило половину вартості проживання в гуртожитку у цьому навчальному році. У розрізі факультетів поселено: природничо-технологічний факультет – 103 особи; соціоісторичний факультет – 75 осіб з відділення історія та 58 осіб з відділення педагогіки та психології; фінансово-гуманітарний факультет – 63 особи;  факультет фізичного виховання – 58 осіб,  педагогічний факультет – 76 осіб та філологічний факультет – 71 особа. У розрізі гуртожитків мова йде про 369 студентів-жителів у гуртожитку №1, та 198 студентів та 108 працівників та членів їх родин у гуртожитку №2.  Відомо про те, що у гуртожитку №1 залишилося 15 вільних й незаселених кімнат (7 кімнат – на фінансово-гуманітарному факультеті, 3 кімнати – на факультеті фізичного виховання та 5 кімнат педагогічного факультету), їх буде задіяно для поселення студентів заочної форми навчання та учасників змагань та конкурсів, які приїздитимуть до університету. Варто відмітити, що перевантажених кімнат немає – в кожній кімнаті живуть по 4-5 осіб, й лише в одній кімнаті живе шість осіб, бо за час проживання її жителі настільки здружилися між собою, що не хочуть роз’їзджатися.

На вулиці поступово стає все холодніше, тому, на прикладі цієї надзвичайно дружної кімнати, наостанок, ми зичимо Вам єдності, душевного тепла та гарного настрою. Тримаємося разом й спільно йдемо до нових вершин, дорога сковородинівська родино!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Максим Левченко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15351″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту