«Переяславе, зустрічай, ми приїхали!»: в університеті стартувало поселення до гуртожитків

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Переяславе, зустрічай, ми приїхали!»: в університеті стартувало поселення до гуртожитків

Від самого ранку 29 серпня 2019 року у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» триває поселення до гуртожитків. Як і завжди студенти приїздять до своїх деканатів, звертаються до заступників декана з виховної роботи та відповідальних за поселення задля здійснення процедури поселення, потім утворюють кількадесят метрові черги до профкому за омріяними ордерами, після чого, після ще кількох процедур, нарешті вирушають у бік чудових сковородинівських гуртожитків, аби вже безпосередньо заселитися до кімнат.

І хоч потенційним жителям гуртожитків та їх батькам й дається взнаки дорога – дехто на шляху до своєї нової оселі долає сотні кілометрів, їде вночі, а відтак не висипається та відчуває голод, попри черги з кожним успішним етапом поселення виглядають усміхнено та задоволено, адже вже за лічені дні у них розпочинається новий життєвий етап – цікаві та багаті на пригоди та яскраві враження студентські роки. Своїми враженнями від процедури поселення ділиться першокурсниця соціоісторичного факультету Євгенія Бахтєєва: «Ми дуже стомлені, адже черги всюди довгі, а чекати зовсім не хочеться. Проте купа нових облич, гарна погода та передчуття чогось нового від проживання в гуртожитку значно покращують натрій.» І якщо Євгенія подолала на шляху всього кілька десятків кілометрів, адже приїхала з Вишгородського району Київщини, то ще одна студентка І курсу соціоісторичного факультету Софія Ковальчук приїхала на поселення із сусідньої Житомирщини. Вона розповідає, що загалом задоволена гуртожитком – найбільше її порадували пластикові вікна та квартирний тип кімнат, проте засмутила відсутність гарячої води.

Старости гуртожитків та поверхів допомагають комендантам з поселенням. Одна з них, студентка ІІІ курсу філологічного факультету Аліна Набухотна розповідає: «Хоча студентів дуже багато, проте досить добре організовано поселення, кожен займається своєю роботою, тому все проходить злагоджено та швидко, немає ніяких неприємних моментів.»

Варто відмітити, що майже всі першокурсники приїхали на поселення з батьками, адже для багатьох з них така далека мандрівка є чи не найпершою в житті. Стоячи з купою валіз і прощаючись з батьками біля входу до гуртожитку, на якому традиційно висить табличка «З батьками вхід заборонено» (насправді, це лише для того, аби не створювати зайвої метушні біля кабінету коменданта – прим.авт.) вони дійсно ніби перебувають на символічному порубіжжі між дитинством та дорослим життям. Заступниця декана природничо-технологічного факультету з виховної роботи Еліна Пилипчук, яка відповідає за поселення на факультеті, ділиться спостереженнями, що більшість першокурсників приїхали поселятися до гуртожитків із Волинської, Рівненської, Житомирської областей, а от місцевих студентів, цьогоріч, значно менше. «За сьогоднішній день вже поселили 40 чоловік, проте чекають на поселення ще близько сотні студентів природничо-технологічного факультету. До слова, у 2019 році кількість поселених першокурсників переважає над кількістю старшокурсників, які вирішили продовжити проживання в гуртожитку» – розповідає Еліна Ігорівна.

А от заступник голови профспілкового комітету університету Михайло Бойко, на долю якого з року в рік припадає чи не найбільший обсяг роботи, адже після деканату та проплати усі бажаючі поселитися сходяться до нього, утворюючи довжелезну чергу яка не зрідка досягає фойє другого корпусу університету (цей рік не став виключенням – прим.авт) на завершення робочого дня констатував, що процес поселення проходить дуже активно. Найактивніше протягом робочого дня поселялися охочі студенти із природничо-технологічного, соціоісторичного та педагогічного факультетів. Є й декілька першокурсників із Донецької та Луганської областей.

Крім цього відомо, що інструктаж із техніки безпеки у інженера з техніки безпеки університету Ірини Задоєнко за перший день поселення пройшло близько 130 студентів.

Нагадуємо, що завтра, 30 серпня 2019 року, поселення продовжиться і триватиме до кінця робочого дня, і продовжиться вже 2 вересня, зробивши перерву у вихідні дні 31 серпня та 1 вересня. Поспішайте поселитися та сповна насолодитися студентським життям, адже з кожною миттю вакантних місць стає все менше.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту