Вшанування пам’яті Івана Петровича Стогнія

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Вшанування пам’яті Івана Петровича Стогнія

25 травня 2019 року зупинилося серце доктора філософських наук, професора, першого ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», заслуженого працівника освіти України, лауреата Міжнародної премії імені Григорія Сковороди, повного кавалера ордена «За заслуги», почесного громадянина міста Переяслав-Хмельницький (1996 року) Івана Петрович Стогнія, а сьогодні, 16 липня 2019 року, ми могли б вітати Івана Петровича з 85-річчям, проте у Бога свої плани.

Нагадаємо, що одноголосним рішенням Вченої ради кафедрі філософії соціоісторичного факультету було присвоєно ім’я Івана Петровича Стогнія. Продовжуючи вшанування цієї славетної людини, колектив бібліотеки організував для відвідувачів виставку, де представлені матеріали про Івана Петровича, його життєпис та світлини. Кожен бажаючий може ознайомитись з виставкою, дізнатись багато цікавого про людину, яка віддала на благо нашого університету чи не все своє свідоме життя та вшанувати пам’ять першого ректора альма-матер.

Забувати про таких людей, як Іван Стогній, не можна, адже їх внесок у розвиток університету та міста неможливо переоцінити. Тож виставка чи просто гарне слово, спогад про цю людину – це найменше, проте таке важливе, що ми можемо зробити, аби прославляти ім’я людини, яка є основоположником та фундатором ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Світлий образ Івана Петровича завжди буде з нами, ми повинні пам’ятати про його добрі справи, помисли, наукову творчість та ідеї єдності в нашій університетській родині.

З великою повагою та вдячністю ректорат, професорсько-викладацький та студентський колективи

Перейти до вмісту