У п’ятницю університет долучиться до Всеукраїнської акції «Не вір – перевір» (змінено місце проведення)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > У п’ятницю університет долучиться до Всеукраїнської акції «Не вір – перевір» (змінено місце проведення)

19 квітня 2019 року о 11:40 у залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» «ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» сертифікований тренер з медіаграмотності, спеціаліст проекту «Не вір – перевір», фасилітатор програми «Active citizens Ukraine», начальник відділу молодіжної та інформаційної політики Київського обласного молодіжного центру, учасниця програми «Молодь змінить Україну», міжнародного тренінгу проекту Erasmus+ з питань співпраці з молоддю в інклюзивному середовищі Світлана Назарук проведе заняття із ознайомлення з поняттям медіаграмотності, як складової неформальної освіти.

Сьогодні, коли стрімко розвивається та удосконалюється медіа простір, актуальним є питання популізму як шкідливого чинника впливу на суспільство. Чи задумувалися ви коли-небудь над тим, що впливає на вибір людей? Дуже часто на погляди суспільства чинить тиск саме пропаганда, яка не завжди є об’єктивною. Навчання медіа грамотності та критичному мисленню – ось ціль заходу заняття з пошуку фактів «Не вір – перевір». Критичне мислення допоможе не потонути в дощі маніпуляцій, емоцій та суджень, замаскованих у факти.

Протягом півтори години пані Світлана розповість гостям заходу про те як трактувати та розуміти інформацію, де шукати правду та кому вірити, як обирати зважено, навчить відокремлювати факти від суджень, помічати коли нами хочуть зманіпулювати, вимикати емоції та приймати рішення, зберігаючи «холодну голову».

Приходьте! Буде надзвичайно цікаво та пізнавально!

Перейти до вмісту