Ректорат від 09.04.2019: про формування наукових фахових видань, проведення тренінгів і семінарів для викладачів, благоустрій території університету та інші важливі питання

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 09.04.2019: про формування наукових фахових видань, проведення тренінгів і семінарів для викладачів, благоустрій території університету та інші важливі питання

У вівторок, 9 квітня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№ 106) розпочалося чергове засідання ректорату. На порядку денному зібрання був огляд рішення загальних зборів НАПН України, стану роботи з виконання вимог до формування наукових фахових видань, проведення навчальних тренінгів і семінарів для викладачів університету, підготовку до проведення єдиного вступного іспиту для здобуття ступеня магістра, підсумки проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з психології, стан роботи з ліквідації заборгованості студентів за надання освітянських послуг та благоустрій території університету.

         На початку засідання ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», академік Віктор Коцур нагородив нагрудним знаком «Відмінник освіти» члена ректорату, доктора політичних наук, професора, декана соціоісторичного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Бориса Леонідовича Дем’яненка, а також привітав з нагоди нещодавнього ювілею бібліотекаря I категорії бібліотеки ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Наталю Самсоненко.

У ході розгляду першого питання порядку денного очільник університету ознайомив присутніх з рішенням загальних зборів Національної академії педагогічних наук України, зосередившись на двох напрямах: результатах і здобутках НАПН України та завданнях, поставлених її президентом на наступний термін.

Про стан роботи з виконання вимог до формування наукових фахових видань розповів проректор з наукової роботи Сергій Рик, наголосивши на змісті проекту «Про внесення змін до Порядку формування Переліку наукових фахових видань, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15 січня 2018 року № 32».

Про проведення навчальних тренінгів і семінарів для викладачів університету йшлося у виступах декана педагогічного факультету, кандидата педагогічних наук, професора Наталії Ігнатенко та керівника інформаційного відділу університету Василя Якуби.

Крім того, Василь Володимирович доповів про підготовку до проведення єдиного вступного іспиту для здобуття ступеня магістра відповідно до Листа УЦОЯО № 02-22-03/522 від 03.04.19 року.

Заступник декана соціоісторичного факультету (відділення педагогіки та психології) Ліана Яценко ознайомила присутніх із підсумками проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з психології, що вже втретє відбулась на базі нашого університету ( посилання на статтю ). Нині в Україні триває ціла низка студентських олімпіад та конкурсів, з першими результатами яких ректора ознайомили очільники факультетів. Про успіхи всіх студентів та їх наставників вже незабаром ви зможете прочитати в окремому матеріалі нашого сайту.

У ході засідання декани факультетів по черзі доповіли про стан роботи з ліквідації заборгованості студентів за надання освітянських послуг. Слід відмітити, що більшість студентів усіх факультетів сумлінно поставились до виконання своїх фінансових зобов’язань перед рідною альма-матер і погасили свої заборгованості. Проте заборгованість погашено не на 100%, тому ми вкотре звертаємось до боржників зробити це якнайшвидше, аби позбавити себе від проблем, які можуть спіткати їх у разі несплати. До питання повернуться на наступному ректораті.

Наостанок, проректор з науково-педагогічної діяльності Валерій Троценко доповів про благоустрій території університету. Валерій Володимирович відмітив, що нині в університеті вже проведено велику роботу у цьому напрямі, виправлено основні недоліки та вирішено найнагальніші проблеми благоустрою, та, все ж, лишаються моменти, які необхідно підтягнути. Саме тому, протягом цього тижня, на загальноуніверситетському рівні плануються заходи з прибирання закріплених територій студентами факультетів та структурних підрозділів сковородинівської альма-матер. Як резюмував доповідь ректор університету Віктор Коцур «Весна – чудова пора, коли пробивається нова трава та нові квіти. Необхідно навести порядок на території нашого університету, і допомогти весні якнайшвидше одягнутися у зелені шати».

Нехай весна розквітає не лише на вулиці, а й у душах всіх викладачів та студентів нашого університету!

Максим Левченко

Перейти до вмісту