Ректорат від 02.04.2019: формування екзаменаційних комісій, День відкритих дверей, вибори до Студентської ради, борги студентів та плани на квітень

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 02.04.2019: формування екзаменаційних комісій, День відкритих дверей, вибори до Студентської ради, борги студентів та плани на квітень

У вівторок, 2 квітня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№ 106) розпочалося чергове засідання ректорату. 

Найперше, керівник навчального відділу Анатолій Брехунець довів до відома присутніх інформацію щодо формування випускових екзаменаційних комісій для державної атестації освітніх рівнів «бакалавр» та «магістр» за освітньо-науковими програмами, яка традиційно проводитиметься в нашому університеті згідно положення «Про організацію та роботу екзаменаційних комісій», затвердженого Вченою радою університету ще у 2015 році. Анатолій Іванович відмітив, що при формуванні комісій необхідно врахувати те, що випуск здійснюватиметься за переліком напрямів підготовки бакалаврів 2006 року та переліком спеціальностей 2015 і 2017 року вступу (2017 року на базі диплому «молодшого спеціаліста» прим. авт). До складу екзаменаційних комісій увійде не більше п’яти осіб. Крім цього, варто зазначити, що працюватиме одна комісія в межах спеціальності і напряму підготовки як для «бакалаврів» так і для «магістрів». Голів комісій буде обрано серед провідних науково-педагогічних працівників невипускових кафедр університету та інших наукових закладів та установ України. Початок роботи комісії заочної форми навчання (бакалавр) – у травні, освітнього рівня «магістр» (денна форма) – червень. Бакалаври денної форми навчання здаватимуть іспити у червні.

Про проведення Дня відкритих дверей та заходів з профорієнтаційної роботи йшлося у повідомленні керівника інформаційного відділу університету Василя Якуби. Василь Володимирович розповів, що кожним факультетом університету нині активно розробляється індивідуальна програма профорієнтаційних заходів, які вони проводитимуть для своїх майбутніх вступників у рамках цього Дня. Відомо, що День відкритих дверей абсолютно для усіх гостей розпочнеться о 12:00 5 квітня 2019 року у актовій залі університету, де з абітурієнтами та їх батьками особисто поспілкується керівництво університету, декани факультетів, представники кафедр, приймальної комісії та структурних підрозділів сковородинівської альма-матер. У свою чергу, керівник відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності Оксана Луцик зазначила, що вже кілька тижнів як очолюваний нею відділ спільно з приймальною комісією запустив трилінійну гарячу телефонну лінію, а також онлайн-чат на сайті університету, які дозволяють в режимі реального часу і майже цілодобово відповідати на питання вступників, надавати їм консультації та сконтактовувати з представниками факультетів.

Напередодні виборів до органів студентського самоврядування, в.о. голови студентської ради університету Богдан Костирко доповів про хід цьогорічної кампанії та безпосередню підготовку до виборів, які відбудуться вже 16 квітня. Відомо, що нині на кожну виборну посаду вже зареєстровано по два кандидати, що є свідченням демократичної конкуренції, якою, традиційно, вирізнятиметься процес вибору і формування головного органу студентського самоврядування в університеті. Крім цього, у зв’язку з об’єднанням історичного факультету та факультету педагогіки та психології в новий структурний підрозділ – соціоісторичний факультет, студенти новоствореного факультету вперше обиратимуть собі нового єдиного голову студентської ради факультету. Незалежно від того, стане ним представник відділення історії чи відділення педагогіки та психології майбутній переможець повинен обрати собі заступника із числа студентів іншого відділення.

Головний бухгалтер університету Ольга Яременко, в ході обговорення наступного питання порядку денного, доповіла про стан виконання студентами університету договірних зобов’язань за надання освітянських послуг. Ольга Іванівна закцентувала увагу деканів факультетів на кількості боржників і сумою боргу кожного факультету, нагадавши, що напередодні списки студентів та заборгованих сум було розіслано на адреси структурних підрозділів університету. Рекомендуємо студентам-боржникам якнайскоріше розрахуватися згідно своїх договірних зобов’язань щодо навчання та проживання в гуртожитку, адже це не лише стане найкращим виявом любові та поваги до рідної альма-матер, а й, в подальшому, вбереже від проблем, які спіткають їх у разі несплати.

Наостанок засідання керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко ознайомив присутніх із планом основних заходів, які відбудуться в університеті протягом квітня 2019 року. Квітень потішить студентів, викладачів та навіть містян великою кількістю наукових конференцій, зустрічей з відомими українцями, низкою концертів, круглих столів, курсів та обговорень, а також переглядом низки культових вітчизняних і світових документальних та художніх фільмів. Пропонуємо Вам невпинно слідкувати за анонсами нашого сайту та сторінок університету в соціальних мережах, що допоможе Вам залишатися в курсі усіх найближчих подій нашого університету.

Зичимо Вам весни в душі, тепла в серці та легкості у думках і роботі. Нехай цей квітень буде для Вас по справжньому особливим та незабутнім!

Максим Левченко

Перейти до вмісту