Турнір з боксу «Молодь Переяславщини» вдруге визначив кращих молодих боксерів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Турнір з боксу «Молодь Переяславщини» вдруге визначив кращих молодих боксерів

По опівдні, у п’ятницю, 22 березня 2019 року, до актового залу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» з кожною хвилиною збирається все більше спортивної молоді, її тренерів, викладачів та студентів, містян. На сцені встановлено ринг, розміщено прапори України та Німеччини – все вказує на те, що тут дійсно з особливою  увагою та зацікавленням очікують на початок відкритого боксерського турніру «Молодь Переяславщини», який, вперше відбувшись рік тому, вже встиг стати однією з головних та очікуваних спортивних подій міста Переяслава-Хмельницького та його університету та вже вдруге проходив протягом березневого вікенду, 22-24 березня.

Вже вкотре майже дві сотні кращих боксерів з 27 команд, що складались із представників студентської молоді (до 22 років) та юнаків з різних куточків України, а також спортсменів з Німеччини, зібрались у славетному Переяславі, аби помірятися силами та, традиційно, визначити кращих із кращих.

У очікуванні урочистого відкриття драйвові рок-мелодії на власній гітарі дарує присутнім старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, музикант і художник Роман Мотузок, якому, принагідно, протягом трьох днів боїв, випала честь бути коментатором змагань. До слова, Роман Миколайович теж є колишнім боксером, учасником та призером міжнародних всесоюзник турнірів.

Під бурхливі оплески учасників та глядачів на ринг виходить ведучий церемонії відкриття, керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко. У вітальному слові він відзначає, що вітчизняна школа боксу, починаючи від славетних випускників університету братів Кличків і закінчуючи, приміром, Олександром Гвоздиком, нині складає потужну конкуренцію на світовій арені. Саме тому проведення турніру з боксу «Молодь Переяславщини» сприяє появі нових спортивних імен, які, вже незабаром, безсумнівно, поповнять небосхил грандів вітчизняного та світового боксу.

Ведучий нагадав про історію проведення турніру, яка, з ініціативи міської влади та Київської обласної федерації боксу почала свій відлік у 2018 році, коли до проведення змагань долучилось 120 боксерів з різних регіонів України та Білорусі. У 2019 році змагання проходили за підтримки Переяслав-Хмельницької міської ради, Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, Переяслав-Хмельницької районної ради та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Київської обласної федерації боксу, а також меценатів, що постійно підтримують спортивні, культурні та соціальні проекти міста та району: сільськогосподарського підприємства «Альта» (Григоренка Василя Миколайовича), ТОВ «Саланг-Агро» (Колихалова Ігора Івановича), ПП «Земля Переяславщини» (Яреми Олександра Григоровича), ПП «Соснова» (Павлушка Юрія Івановича), ПП «Строкова-Агро» (Яреми Володимира Сергійовича), «Укрпромпостач 95» (Доброскока Сергія Григоровича).

Найпершим святковим дарунком стало виконання пісні «Оберіг» самим ведучим і вокалістками університетської вокальної студії «Sing Well» Ганною Ляч та Анастасією Петровою, після чого до вітального слова на ринг було запрошено почесних гостей: міського голову міста Переяслава-Хмельницького Тараса Костіна, першого заступника голови Переяслав-Хмельницької РДА Андрія Коркача, ректора  ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Віктора Коцура, декана факультету фізичного виховання університету Віктора Куйбіду, а також очільника Київської обласної федерації боксу Костянтина Калашникова. Усі виступаючі відмітили ріст ще такого, на перший погляд, молодого, але вже знаного і шанованого в нашій країні та області боксерського турніру. Символічно, що турнір відбувається саме в стінах сковородинівської альма-матер, яку у свій час закінчили всесвітньо відомі і титульні боксери, зокрема Віталій та Володимир Клички, Сергій Дзиндзирук, Юрій Нужненко, Віктор Постол, Геворг Манукян та інші. Нині тут вчиться та розвивається, всіляко формується суцвіття талановитої спортивної молоді, що презентує себе як особистостей, та активно заявляє про себе. Почесні гості побажали учасникам наснаги, непересічних успіхів та перемог!

Після цього відбувся вже традиційний парад всіх учасників турніру, які командами своїми спортивних клубів та об’єднань виходили і шикувались в рингу, наочно демонструючи всім свою відмінну спортивну форму та готовність до боїв. Бурхливим шквалом оплесків глядачі вітали команди, які приїхали на змагання з Німеччини, проявляли не аби яку активність протягом всієї серії змагань.

У виконанні вокалісток вокальної студії «Sing Well» над залом пролунав гімн України, що сповістив про довгоочікуваний початок боїв турніру, які протягом наступних трьох днів демонстрували учасники змагань у ході відбіркових (п’ятниця), півфінальних (субота) та фінальних (неділя) боїв.

Протягом трьох днів до поєдинків, які відбувались у Переяславському університеті, була прикута особлива увага усього міста та спортсменів з різних куточків нашої держави – кожен приходив сюди насолодитися вишуканим святом професійного боксу, підтримати своїх друзів, перейнятися духом молодості і спорту, пошанувати увагою хлопців і дівчат, що виходили в ринг і прикладали усіх зусиль, аби потом і кров’ю, власними титанічними зусиллями, у ході запеклої боротьби, здобувати перемоги і прославляти себе, свої міста, своїх наставників. Врешті, як і у кожному змаганні почесні відзнаки та титули знайшли своїх володарів.

Кращим боксером турніру став Артем Оболоннік із Броварів, який, отримавши перемогу у трьох спортсменів, переможців та призерів України, отримав у подарунок боксерські рукавиці від народного депутата України, випускника університету Артура Палатного. «За вагомий розвиток боксу в Київській області» нагороду у анонсованій, напередодні, номінації «Професор боксу» отримав головний суддя змагань Едуард Виноградов. «За кращу техніку» було відзначено Сергія Артеменка із Борисполя, «за волю до перемоги»Олександра Дуня. «Кращим суддею турніру» визнано Миколу Степаненка, а у номінації «Відкриття турніру» перемогу здобула одна із нечисленних дівчат, що приймали участь у цьогорічному турнірі Інна Супруненко із Броварів.

Відмітимо, що команду Переяслава-Хмельницького представляли 17 спортсменів. Переможцями у своїх вікових категоріях стали: Богдан Чупрун, Сергій Боровик, Костянтин Кузьменко, Назар Олійник, Владислав Луценко, Сергій Обертій, Юрій Ващенко та Кирило Калмиков. Крім цього, серед земляків, слід відмітити хлопців що зайняли ІІ-гі (Артем Шевченко, Гліб Смірнов, Сергій Забара) та ІІІ-ті місця (Артур Прохоренко, Дмитро Пудиш, Роман Гейбатов та Андрій Дем’яненко (представник району)). Усі перемоги переяславських боксерів є заслугою їх тренерів – Ігоря Юрченка, Олександра Смірнова та Василя Гречка.

Додамо, що за сприяння відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту Переяслав-Хмельницької міської ради переможців та призерів турніру було нагороджено статуетками, грамотами та медалями відповідних ступенів.

Констатуємо, що свято молодості і боксу у древньому Переяславі-Хмельницькому відбулось, залишивши по собі лише приємні згадки та очікування вже нового турніру «Молодь Переяславщини», який, сподіваємось, знову відбудеться у наступному році. Дякуємо всім хто приймав участь у змаганнях та підтримував своїх. Зичимо усім миру, міцного здоров’я, сили духу та численних звитяг у житті та спорті. Адже, перефразовуючи видатну латинську  мудрість, «Через спортивну звитягу – до успіхів і звитяг України».

Максим Левченко

Перейти до вмісту