Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На засіданні ректорату, яке відбулося 18 березня 2019 року, розглядалися наступні питання:

На початку засідання ректорату традиційно відбулося вітання шановних ювілярів університету, зокрема кандидата психологічних наук, доцента Ярослави Василькевич, декана фінансово-гуманітарного факультету Світлани Кучеренко, керівника загального відділу Ірини Гагаріної, кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента Андрія Пивовара та  кандидата історичних наук, доцента кафедри економіки  Євгенія Костика.    

Далі були розглянуті питання порядку денного ректорату:

Про забезпечення участі у конкурсному відборі членів науково-методичних комісій МОН України доповів керівник навчального відділу Анатолій Брехунець. Анатолій Іванович ознайомив членів ректорату із Наказом МОН Україні № 312 від 06.03.2019 року згідно якого склад науково-методичних комісій (підкомісій) сектору  вищої освіти  формується на строк  не більше ніж три роки з осіб, які мають науковий ступінь у відповідній галузі знань або досвід фахової роботи в галузі не менше 10 років. Перелік документів, що подаються для участі у конкурсному відборі наступні: заява, біографічна довідка, мотиваційний лист, звірені у встановленому порядку копії документів, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, або завірені копії документів, що засвідчують досвід фахової роботи в галузі не менше 10 років, рекомендація установи, що бере на себе витрати, пов’язані з участю претендента  в роботі науково-методичної комісії  сектору вищої освіти  Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України. Документи від претендентів в конкурсному відборі приймаються поштою за адресою: 03151, м. Київ, вул. Смілянська, 11, каб. 217 Державна установа «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» з 11 березня по 05 квітня 2019 року.

Відповідальною за надання додаткової інформації про проведення конкурсного відбору призначено Дідусенко Світлану Іванівну, головного спеціаліста відділу університетської освіти департаменту вищої освіти Міністерства освіти  і науки України (телефон: (044) 481-32-37, адреса електронної пошти: s_didusenko@mon.gov.ua)

Про стан підготовки до проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з психології повідомила кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Зоя Гуріна. За її словами стан підготовки до олімпіади зі спеціальності «Теоретична та прикладна психологія» підходить до завершення. На олімпіаду зареєструвалося більше 80  учасники із 46  різних закладів вищої освіти України. Олімпіада відбудеться 2-4 квітня 2019 року.

Декан педагогічного факультету Наталія Ігнатенко доповіла про підсумки проведення Європейського коучингу з реалізації завдань проекту МоРed. Впродовж 11-16 березня на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся тиждень тренінгів і семінарів у рамках Міжнародного проекту програми ЄС Erasmus+ KA2 №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED». У тренінгах взяли участь представники закладів вищої освіти з Києва, Умані, Луганська, Івано-Франківська та Одеси.  Упродовж тижня учасники активно працювали над такими темами: «Обчислювальне мислення», «Розвиток підприємницької компетентності, щоб стати підприємницькою особою», «Система GO-LAB: Робота на власній ILS (Незалежне дослідницьке середовище)», «Навчальні засоби: результати формування оцінки» та інші. Навчання проводили представники університету University of  Deusto (Іспанія). Всі заходи супроводжувалися майстер-класами, релаксами, виставками, екскурсіями в музеї. Детальніше про роботу коучингу можна ознайомитися на сайті університету.

Про підсумки участі університету у Х Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» доповів керівник відділу інформаційних технологій Василь Якуба. Він зазначив, що з 14 по 16 березня у Київському Палаці дітей та юнацтва  проходила головна подія освітньої галузі – X Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2019» та ІХ Міжнародна виставка освіти за кордоном «Word Edu», де  представляли себе найкращі навчальні та наукові установи. Викладачами та студентами Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди проведено різноманітні круглі столи,  майстер-класи. Колектив соціально-гуманітарного відділу підготував концертні номери, якими зачаровував усіх присутніх під час заходу. За результатами виставки Переяслав-Хмельницький університет імені Григорія Сковороди здобув почесну відзнаку – Гран-Прі у номінації «Лідер наукової та науково-технічної діяльності» та Золоту медаль у номінації «Створення та впровадження системи моніторингу якості освіти та освітньої діяльності в закладах вищої освіти». Дипломами  нагороджено ряд викладачів та співробітників університету.

Василь Володимирович наголосив, що у квітні відбудеться виставка «Освіта та кар’єра». Матеріали необхідно подати до кінця цього тижня.

Про хід формування предметних екзаменаційних та фахових атестаційних комісій  повідомив голова профспілкового комітету Сергій Закопайло.  Було зазначено, що необхідно затвердити склад предметних екзаменаційних та фахових атестаційних комісій. Деканам подати списки технічних секретарів. Було запропоновано провести День відкритих дверей 5 квітня.

Проректор з науково-педагогічної роботи Валерій Троценко зробив оголошення на проведенні суботника з благоустрою території навколо гуртожитків, навчальних корпусів, «Стогніївського шляху». За кожним факультетом закріплена відповідна територія, яку необхідно прибрати.

Ольга Науменко

Перейти до вмісту