На засіданні ректорату, яке відбулося 28 грудня 2018 року, розглядалися наступні питання:

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На засіданні ректорату, яке відбулося 28 грудня 2018 року, розглядалися наступні питання:

1. Ректор вишу Віктор Коцур підвів підсумки 2018 року та озвучив завдання на 2019 рік. У своєму виступі Віктор Петрович всебічно проаналізував роботу колективу університету з усіх напрямів діяльності – навчання та виховання студентської молоді, розвиток матеріально-технічної бази університету, наукові дослідження, культурні та спортивні здобутки.

Університет розвивався динамічно, на оновленій матеріально-технічній, модернізованій навчально-лабораторній базі та завдяки сучасним інформаційним технологіям, потужному науково-методичному супроводу вийшов на новий якісний рівень управлінської, навчально-виховної, науково-дослідної, культурно-просвітницької роботи. У 2018 році проводилася цілеспрямована робота з утвердження  позицій університету на теренах міжнародного та вітчизняного освітнього простору.

Віктор Петрович зазначив, що в нових умовах глобалістичних впливів ХХІ ст., в період  втілення завдань Нової української школи необхідно якомога тісніше об’єднати зусилля інтелектуального соціуму університету, навчально-допоміжного персоналу задля модернізації освіти, підготовки фахівців, здатних успішно вирішувати проблеми сьогодення.

Серед пріоритетів нашої роботи:

– модернізація освітнього процесу на основі сучасних інформаційних технологій; формування нового освітнього, інформаційного простору відповідно до вимог нової української школи;

– покращення й урізноманітнення профорієнтаційної роботи, співпраця з роботодавцями та сприяння задоволенню потреб ринку праці, упровадження дуальної форми навчання;

– досягнення міжнародного визнання фахових наукових видань університету, активізація роботи з публікації викладачами наукових розробок у наукометричних базах, які лежать в основі міжнародних рейтингів; перереєстрація наукових видань університету відповідно до вимог чинного законодавства.

2. Про результати акредитації освітніх програм у 2018 році доповів керівник навчального відділу Анатолій Брехунець. Зауважень щодо освітніх програм в нашому університеті немає.

3. Заступник голови профспілкового комітету Михайло Бойко ознайомили присутніх із роботою, яка буде проводитись у канікулярний період зі студентами, що потребують соціального захисту. У канікулярний період в гуртожитку №2 проживатиме  94 студенти.  Студентам пропонують перегляд кінофільмів, вечори відпочинку, різноманітні тренінги з відомими людьми та інше.

4. Було розглянуто питання про підсумки атестації магістрів і стан підготовки до їх випуску. Дипломи магістрів отримають 952 студенти. З відзнакою навчання завершили 48 магістрант. Урочисте вручення дипломів відбудеться 15-16 січня 2019 року.

Ольга Науменко

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”12909,12916,12915,12914,12913,12912,12911,12910″]
Перейти до вмісту