Коротко про головне: засідання ректорату від 10.12.2018

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Коротко про головне: засідання ректорату від 10.12.2018

На засіданні ректорату, яке відбулося 10 грудня 2018 року у 106 аудиторії, розглядалися наступні питання:

Ректор університету, академік Віктор Коцур розповів про результати роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Якість вищої освіти: українська національна система та європейські практики», котра нещодавно відбулася в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Метою конференції стало висвітлення актуальних питань якості вищої освіти та університетської науки, узагальнення українського та світового досвіду, забезпечення якості та розширення мобільності освіти, компетентнісного підходу у формування сучасного фахівця у закладах вищої освіти, а також умов та особливостей запровадження європейських стандартів вищої освіти. У конференції взяли участь представники багатьох вишів України, зокрема ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Університету менеджменту освіти НАПН України та інших навчальних закладів. У ході конференції були обговорені актуальні питання  щодо якості вищої освіти і науки, було  обговорено та винесено на розгляд  МОН ряд пропозицій від учасників конференції.

Декани факультетів доповіли про хід підсумкового тестового контролю та підготовку до державної атестації магістрів. Підсумкова сесія підходить до завершення. Явка студентів на підсумковий тестовий контроль хороша. Скарг не зафіксовано, збої у системі відсутні. Окрім того, декани повідомили про проведену роботу з ліквідації заборгованості магістрами-випускниками за надання освітянських послуг у 2018 році. Всіх боржників проінформовано.

Державна атестація магістрів на усіх факультетах, окрім філологічного розпочнеться з наступного тижня. На філологічному факультеті атестування випускників відбудеться цього тижня. Метою державної атестації студентів є визначення фактичної відповідності їх підготовки вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики. Державна екзаменаційна комісія оцінює рівень науково-теоретичної і практичної підготовки випускників, вирішує питання про здобуття певного освітнього рівня, присвоєння відповідної кваліфікації та видачу документа про вищу освіту. До державної атестації будуть допущені ті студенти, які не мають академічної та фінансової заборгованості.

Начальник відділу кадрів Людмила Погребна ознайомила членів ректорату з графіком відпусток та підвищенням кваліфікації на 2019 рік. Запропонований наступний графік відпусток : з 1 липня по 26 серпня 2019 року буде надано відпустки науково-педагогічним працівникам та деканам факультетів, які не задіяні у роботі приймальних комісій; з 11 липня 2019 року – старшим лаборантам кафедр, лабораторій; з 15 липня 2019 року – диспетчерам деканатів і секретарям-друкаркам. Викладачам, які проходитимуть стажування, необхідно буде подати до відділу кадрів пропозиції стосовно того, де саме проходитиме їх стажування.

У блоці розгляду питань «Різне» директор бібліотеки Ольга Шкира повідомила, що до 21 травня 2019 року буде відкрито доступ до базових наукових систем Scopus і Web of Science. Ольга Іванівна закликала викладачів активніше реєструватися та працювати в цих наукових базах.

Ольга Науменко

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”12602,12606,12605,12604,12603,12601″]
Перейти до вмісту