Всеукраїнський круглий стіл: «Затоплені села Переяславщини: краєзнавчі розвідки»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Всеукраїнський круглий стіл: «Затоплені села Переяславщини: краєзнавчі розвідки»

6 грудня 2018 року об 11:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського (205 ауд.) відбудеться Всеукраїнський круглий стіл: «Затоплені села Переяславщини: краєзнавчі розвідки», де буде презентовано книгу Андруші у спогадах та документах.

«Затоплений рай: Андруші у спогадах та документах» − це літопис півстоліття неймовірно важких випробувань: голодомори 1921-23, 1932-33 років, Друга світова війна, голод 1946-47 років, репресії, виселення з родового гнізда при будівництві Канівської ГЕС, документи, спогади про життя в Андрушах в 20-70-х роках XX століття. Це данина пам’яті славетному українському Роду, який славен у віках добрими справами, працьовитістю, стійкістю, чесністю, справедливістю, толерантністю.

Автори сподіваються, що книга допоможе через призму років, емоції пережитого уявити красу й велич Переяславської Наддніпрянщини, зрозуміти сутність і значимість малої батьківщини для людини, гостріше відчути необхідність збереження незрівняних краєвидів, унікальних туристичних можливостей, виняткового культурного багатства та посприяє розвитку екопростору для майбутніх поколінь.

Науково-популярне видання «Затоплений Рай: Андруші у спогадах та документах» − результат спільної колективної праці членів ГО «Старий Дніпро», вихідців із затопленого села Андруші Переяслав-Хмельницького району на Київщині, науковців ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», НІЕЗ «Переяслав», працівників архівного відділу Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації.

Пропонована книга презентує серію «Затоплені села Переяславщини» і вийшла друком за фінансової підтримки: ВКФ «Укрпромпостач-95», ТОВ «Югенергопромтранс», ТОВ «Агрошляхбуд», БФ імені Марії Буряк, добродіїв Катерини Бузницької, Раїси Голованової, Надії Коваль, Валерія Малявчика, Ірини Прісич, Сергія Степаненка, Віктора Сулими.

Громадська організація «Старий Дніпро» створена в серпні 2015 року з метою об’єднання зусиль небайдужих громадян та переселенців із затоплених Дніпровськими водосховищами територій для відтворення та збереження пам’яті про затоплені землі, про людей, що їх населяли, про цінності, якими вони керувалися у житті.

Оргкомітет

Перейти до вмісту