Змагання з армреслінгу та гирьового спорту відзначили 31-річницю

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Змагання з армреслінгу та гирьового спорту відзначили 31-річницю

18 жовтня 2018 року в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбулися змагання з армреслінгу та гирьового спорту, присвячені Дню українського козацтва. Традиційно, змагання зібрали велику кількість учасників та глядачів, і пройшли в видовищній та безкомпромісній боротьбі.

Як відзначив головний суддя Заслужений тренер України, доцент кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму Тарас Кириченко, ці змагання мають одну з найдавніших у нашому ВНЗ історію, адже вперше вони відбулись ще у далекому 1987 році, і цьогоріч вони були вже тридцять першими за ліком, відкривши четвертий десяток років їх проведення.

Цікавим є той факт, що головний суддя та нинішній декан факультету фізичного виховання професор Віктор Куйбіда був не лише учасником, а й переможцем та срібним призером найперших змагань гирьовиків.

Слід зазначити, що у змаганнях, традиційно, і нині поряд із студентами беруть участь викладачі нашого університету. Так, у різні роки, учасниками змагань з армреслінгу та гирьового спорту були професори Леонід Волков і Віктор Куйбіда, доценти Борис Пангелов, Віктор Курочкін, Тарас Кириченко, Сергій Сембрат, Андрій Пивовар, викладачі Олександр Гордієнко, Борис Лой, Вікторія Царук та інші.

Нинішні змагання теж знайшли своїх переможців і призерів. У змаганнях з армреслінгу серед дівчат, які змагались у абсолютній ваговій категорії переможницею стала Лариса Куліш – студентка 4 курсу факультету фізичного виховання, друге місце здобула Марина Ярошенко – студентка 2 курсу факультету фізичного виховання, а третє місце посіла Аліна Козлова – студентка 3 курсу факультету фізичного виховання.

У юнаків у ваговій категорії до 70 кг. чемпіоном став В’ячеслав Денисенко – магістрант І року навчання факультету фізичного виховання, срібним призером став Артур Костюк – представник міста Переяслав-Хмельницький, а бронза у цій категорії дісталась Антону Зеленському – студенту 1 курсу факультету фізичного виховання.

У ваговій категорії до 80 кг. переміг Микола Петров – магістрант ІІ року навчання соціоісторичного факультету, друге місце дісталось Назару Лук’яненку – студенту 2 курсу педагогічного факультету, а бронзу виборов студент 3 курсу факультету фізичного виховання Руслан Барсен.

У абсолютній ваговій категорії чемпіоном став Микола Петров (переможець у вазі до 80 кг.) , друге місце дісталось Руслану Барсену (бронзовому призеру у ваговій категорії до 80 кг.), а третє місце здобув Юрій Василевський – магістрант І року навчання факультету фізичного виховання.

У змаганнях гирьовиків у ваговій категорії до 75 кг. перемога дісталась згадуваному вище Руслану Барсену, срібним призером став його однокурсник Вадим Бовшик, а бронза дісталась теж третьокурснику факультету фізичного виховання Мирослав Тарасов.

У абсолютній ваговій категорії у змаганні гирьовиків переміг Руслан Потупа – представник міста Переяслав-Хмельницький, срібним призером став викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму Олександр Гордієнко, а бронза дісталась студенту 4 курсу факультету фізичного виховання Валерію Скрипці.

Переможці та призери змагань отримали грошові призи та дипломи відповідних ступенів, а спонсором змагань виступив профком вишу.

 

Прес-служба університету

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”10775,10774,10773,10772,10771,10770,10769,10768,10767,10766,10765,10764,10763,10762,10761,10760,10758,10756,10755,10759″]
Перейти до вмісту