У рамках реалізації проекту «Засоби масової інформації та демократія» до університету завітала делегація студентів з Німеччини

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У рамках реалізації проекту «Засоби масової інформації та демократія» до університету завітала делегація студентів з Німеччини

Із 13 по 17 червня в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди з робочим візитом перебувала делегація з Німеччини:  група студентів з університету Магдебург-Стендаль на чолі з професором Йозефіне Хойнзінгер та Олівер Браун, керівник сервісного центру з обслуговування людей літнього віку «Pik ASZ» міста Магдебург, який є партнером нашого вишу.

Робота проходила у рамках реалізації проекту «Засоби масової інформації та демократія» щодо співпраці між ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» та Університетом Магдебург-Стендаль. Супроводжувала гостей декан філологічного факультету Оксана Свириденко. Для гостей була підготовлена відповідна програма.

Привітав шановних гостей ректор університету Віктор Коцур, який побажав усім плідної праці, цікавих та палких обговорень в древньому місті Переяславі, який надихає всіх до нових задумів та звершень.

Професор кафедри документознавства Марина Навальна прочитала лекцію для професорів та студентів Університету Магдебург-Стендаль «Засоби масової комунікації та демократії». Німецька делегація надзвичайно цікавилася демократичними процесами в Україні, водночас ділилася досвідом роботи ЗМІ в Німеччині.

Також гості познайомилися з університетською газетою «Педагогічні обрії». Редактор газети Ольга Науменко розповіла гостям  дещо з історії видання, як змінилися його тематичне наповнення та дизайн. Говорила про нинішню структуру газети, про теми, які висвітлює видання. У кінці зустрічі відповіла на всі запитання гостей.

14 червня у залі засідань міської ради відбулася зустріч німецької делегації з Університету Магдебург-Стендаль із міським головою Тарасом Костіним. У заході взяли участь представники місцевих ЗМІ та керівники структурних підрозділів виконкому та міської ради. Гості цікавилися організацією наповнення та функціонування офіційного сайту Переяслав-Хмельницької міської ради і виконавчого комітету та особливостями діяльності телерадіокомпанії «Альта».

Господарі та гості обмінялися пам’ятними подарунками і на знак дружби висадили нові кущі на алеї троянд біля приміщення мерії.

Також цього дня у німецьких гостей відбулись зустрічі та конструктивні дискусії з головою Переяслав-Хмельницької МГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» Анелією Ковальською та педагогічним колективом ДНЗ «Любавонька».

15 червня делегація з Німеччини завітала до редакції місцевої газети «Вісник Переяславщини». Головний редактор газети Галина Карпенко ознайомила гостей із даним виданням, розповіла про тематичне наповнення газети, про актуальні й важливі теми, яке висвітлює видання, про те, як працює сайт «Вісника». У подарунок гості отримали останній примірник газети «Вісник Переяславщини».

Також для гостей було підготовлено екскурсійну програму музеями та історичними місцями древнього Переяслава.

Прес-служба університету

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”6851,6852,6843,6850,6849,6848,6847,6844″]
Перейти до вмісту