Відбулася зустріч із координатором Міжнародного проекту «Україна-США» Сергієм Борисовим

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Відбулася зустріч із координатором Міжнародного проекту «Україна-США» Сергієм Борисовим

13 червня в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди відбулася довгоочікувана зустріч із  доктором філософії, професором Університету Святого Лева в м. Тампа-Лутц, координатором Міжнародного проекту співпраці між кафедрою психології і педагогіки дошкільної освіти ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», дитячим садком №8 «Золотий ключик» м. Переяслав-Хмельницький (завідувач Марія Роман) та приватним дитячим садком «Ворота знань» м. Тампа-Лутц, штат Флорида США (директор Сара Німон) Сергієм Борисовим.  Завдяки цій співпраці, яка триває майже вісім років, українські й американські дошкільнята та дорослі мають змогу знайомитися із життям, культурою, традиціями, звичаями, уподобаннями одне одного. Особлива увага надається організаційним моментам, фізичному та мистецькому вихованню дітей, а також роботі з батьками.

Організатором зустрічі виступив факультет педагогіки та психології. На зустріч зібралися студенти університету, вихователі з дитячого садочку «Золотий ключик», викладачі вишу: декан факультету фізичного виховання Віктор Куйбіда, завідувач кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Дмитро Мазоха, завідувач дитячим садком №8 «Золотий ключик» Марія Роман та ін.

Сергій Борисов народився на Переяславщині. Закінчив Переяслав-Хмельницьку загальноосвітню школу. З дитинства полюбляв біологію, тому своє майбутнє життя пов’язав саме з цією наукою.  Поглиблювати знання та здобувати вищу освіту вирішив за кордоном. Тому поїхати до США, де й оселився в м. Тампа.

Сергій Борисов виступив з доповіддю «Новітні педагогічні технології в Університету імені Святого Лева» (Флорида, США). Розпочав свою розповідь Сергій Ілліч з історії становлення та розвитку Університету Святого Лева. Університет Святого Лева – найстаріший  католицький вищий навчальний заклад у Флориді, який створений на основі монастиря. Він є одним з провідних університетів Центральної Флориди. Університет має вікові традиції. Він був одним з перших американських університетів, який забезпечив студентам можливості дистанційного навчання. Ставка для викладачів нараховується відповідно до кількості курсів, який викладач читає. У групі по 15 студентів. За словами Сергія Борисова це повноцінна група. За пару викладач може опитати кожного студента та оцінити знання.

В ході бесіди Сергій Борисов розповів  про систему освіти в Університеті Святого Лева, як підвищити якість освіти, як перевіряються знання в університеті тощо.

Гості брали жваву участь  в обговоренні теми, задавали безліч запитань.  Зустріч пройшла у дружній атмосфері та залишив приємні враження присутнім.

Ольга Науменко

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”6817,6816,6818,6819,6820,6821″]
Перейти до вмісту