Від сесії до сесії…

Ще один семестр позаду, і до студентства завітала «довгождана», «бажана» СЕСІЯ. Вона, як чорна хмара нависла над головами студентів, закриваючи собою сонячне світло. Уже не вистачає ні сил, ні часу на розваги, веселі компанії друзів, дискотеки. Усе відходить на другий план. У хід ідуть книжки, конспекти, шпаргалки…

Як не дивно, але саме під час сесії студенти частіше починають помічати і вітатися з викладачами, більше часу проводять у бібліотеках, Інтернеті, частіше обговорюють із старшокурсниками та друзями питання, пов’язані саме з сесією та її здачею.

Сесія – мов бурхливий річний потік: хтось випливе, а хтось розіб’ється об каміння, хтось забереться на цей камінь до кінця наступного року. Хто виб’ється у нечисленні ряди щасливчиків, які отримуватимуть стипендію – ніхто не знає, але кожен вірить, що саме він буде в їх числі. Не потрібно паніки…Головне правильно розподілити свої сили та час. Як же студенти готуються до сесії?

Олена Шитлюк, Мирослава Ковбар, студентки філологічного факультету:

– Сесія – це завжди серйозне випробування. Комусь вона дається дуже легко, а комусь доводиться днями сидіти в бібліотеці, перечитувати конспекти. Перед кожним екзаменом намагаємося підбадьорювати один одного. Одна маленька наша хитрість – перед здачею екзамену чи заліку слухаємо відповідні музичні мелодії, які налаштовують нас на позитив. А ще маємо подругу, яка може прогнозувати нашу здачу. Якщо каже, що все буде добре і ми здамо екзамен на «відмінно», значить так воно і буде. Це вже перевірено.

Олег Завадський, Микита Зайцев, студенти філологічного факультету:

– Сесія – досить складний процес підготовки студентів до відтворення знань, набутих протягом чотирьох місяців. Усі зусилля направлені на серйозну підготовку до іспитів. Розваги відходять «на потім». Ми дуже відповідально і ретельно готуємося до кожного екзамену. Конспект вивчається за кілька годин, а книга опрацьовується за ніч. Тож бажаю всім студентам не розчаровуватись, коли не щастить, а плідно працювати у наступних семестрах.

Аліна Трохименко, студентка педагогічного факультету:

– Вважаю, що сесія – це результат попередніх надбань протягом семестру. А так як я працювала протягом семестру старанно, то сесія мене ніколи не лякає. Їх я пережила в достатній кількості. Хоча кожного разу відчувається певна напруга. Хотілося б розважитися, але маю працювати. Літня сесія «переживається» важче, ніж зимова. Спокушає сонечко, пляж, але я твердо знаю, що мій відпочинок після сесії.

Шановні студенти! Бажаємо Вам успіхів, витримки і терпіння під час здачі сесії, щоб усі свої невдачі і перемоги переносили з посмішкою на обличчі! Ні пуху, ні пера!

Ольга Науменко

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”6698,6697,6696,6695,6694″]
Перейти до вмісту