Сковородинівці підтримали Всеукраїнський поетичний марафон

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці підтримали Всеукраїнський поетичний марафон

Добу поспіль триватиме Всеукраїнський поетичний марафон з читання поезії українською мовою, який підтримали студенти ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет».

Поетичний марафон є спільною ініціативою Студентської ради, яка діє при Міністерстві інформаційної політики України, та низки вітчизняних вищих навчальних закладів, зокрема і нашого університету. Метою марафоону є встановлення рекорду з безперервного читання української поезії у формі Всеукраїнського марафону серед університетів. Напередодні марафон розпочав Національний університет «Острозька академія» (в цьому ВНЗ він триматиме цілих сім днів). Як йдеться у повідомленні організаторів, далі естафета по черзі переходитиме до Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка, Полтавського національного технічного університету, Донецького державного університету управління, Львівського національного аграрного університету і Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету.

Починаючи з 10:00 у YouTube розпочалась пряма трансляція з офісу Студентської ради нашого університету, де що півгодинно студенти всіх факультетів нашого університету читають кращі зразки української поезії, зокрема творіння класиків: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко та багатьох багатьох інших. Марафон планують завершити вже завтра о 10:00 – рівно за добу від початку.

Відмітимо, що ідея проведення такого поетичного марафону в українських студентів виникла після того, як 27 квітня 2017 року Європарламент прийняв рішення відзначити 2018 рік як Рік культурної спадщини в Європі.

Ініціатива спрямована на популяризацію української мовно-поетичної спадщини як повноцінної частини європейської культурної спадщини, а відтак, формування в молоді поваги до української мови.

Переглянути, як наші студенти встановлюють рекорд по читанню україномовних віршів можна просто зараз за посиланням – https://www.youtube.com/watch?v=6bX7LXSl2jk&feature=share

Прес-служба університету

Перейти до вмісту