Сковородинівці пробігли «Зелену милю»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці пробігли «Зелену милю»

У перший день літа Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет долучився до Всеукраїнського спортивного заходу «Зелена миля». Це забіг на 1609 метрів, який проводиться у багатьох країнах світу. Причому по всій Україні він відбувся вперше, і скрізь розпочинався одночасно – о 11.00!

Біля тінистих акацій на університетському стадіоні пробігу чекала значна кількість студентів, викладачів, запрошених гостей, зокрема вихованців Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату «Патріот».

Перед початком пробігу учасників привітали декан факультету фізичного виховання, доктор історичних наук, професор Віктор Віталійович Куйбіда, начальник відділення Київського обласного комітету фізичної культури і спорту Анатолій Іванович Ільченко та ректор університету, доктор історичних наук, професор, академік Віктор Петрович Коцур.

Зокрема, Віктор Куйбіда, у своєму виступі, зазначив, що цей захід (який, до слова, мав обласне значення) є виявом високої поваги до університету всіх органів та структур, що займаються організацією «Зеленої милі» в Україні, а сам захід назвав чудовим способом пропаганди, через спорт, здорового способу життя.

Анатолія Ільченко, в свою чергу, у виступі наголосив на тому, що зараз  в Україні робиться все можливе для того, аби молодь була здоровою, розвивала себе як духовно так і фізично, і була гордими захисниками своєї Батьківщини. Гість вручив університету, в особі його ректора В. П. Коцура, відзнаку Міністерства освіти і науки України за внесок університету у спорт та виховання студентів.

Сердечно подякувавши за високу відзнаку, Віктор Петрович, зауважив, що насамперед, це стало можливим завдяки викладачам та студентам вузу, які утверджують у нашій альма-матер спорт і здоровий спосіб життя, що є запорукою активного і повноцінного розвитку людини. Віктор Петрович побажав присутнім, аби в їхньому житті траплялось більше «зелених милей», ніж «зелених зміїв».

Після вітальних слів учасники забігу виконали гімн України, а тренер-викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму, зачинатель великої спортивної династії спортсменів Анатолій Анананійович Самолюк підняв прапор нашої держави разом із майстром спорту України міжнародного класу, викладачем кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму Вікторією Петрівною Царук, що невпинно тішить всіх своїми здобутками, бо лише нещодавно стала бронзовою призеркою Кубку Європи з сумо та «спортсменом року» у нашому місті.

Зробивши пам’ятний знімок, учасники поспішили на старт. Приємно було спостерігати, як у забігу, почергово, єдиною юрбою бігли школярі, студенти та викладачі. Кожен міг бігти скільки бажав, але головною умовою задля заліку та входження до когорти переможців було пробігти милю, що на нашому стадіоні вираховується двома колами.

Чемпіонами у забігу серед школярів стали: Дарина Кутова, Богдан Гребеник, Данило Маненко, Дмитро Фетилов та інші, серед студентів – Діана Чичко, Федір Кулинич, Лариса Куліш, Дмитро Костенюк, Інна Куриленко, Владислав Вербер. Серед викладачів університету чемпіонами стали Микола Волковський, Наталія Тонконог, Микола Горбенко.

Всі учасники були нагороджені грамотами та подяками. Подяками Київського обласного комітету фізичної культури і спорту відзначили також керівників, зокрема вчителя Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату Томащука В. М., та колектив факультету фізичного виховання у особі декана Куйбіди В.В. за неоціненну турботу про підростаюче покоління.

Нагадаємо, що Всеукраїнський пробіг «Зелена миля – 2018» було організовано з метою пропаганди здорового способу життя та захисту навколишнього середовища. В Україні акцію організували Спортивна студентська спілка України, Міністерство освіти і науки України, Національний олімпійський комітет України та Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України. Переконані, всі учасники забігу в нашому університеті та цілій країні отримали гарний настрій від особистого внеску у спортивний захід загальнонаціонального рівня.

Максим Левченко

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”6253,6264,6263,6261,6260,6255,6250,6248,6247,6246,6245,6244,6258,6234,6242,6230,6240,6236,6232,6233,6235,6231,6229,6227,6224,6262″]
Перейти до вмісту