В Україні відбувся ІV (підсумковий) етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > В Україні відбувся ІV (підсумковий) етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

17 лютого 2018 року в усіх областях України відбувся підсумковий етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – престижний мовний марафон, який об’єднує знавців української мови з багатьох країн, сприяє піднесенню престижу рідної мови в Україні та утвердженню її державного статусу.

Більше тисячі українських учнів 3-11 класів і закладів профтехосвіти, студентів вишів, а також школярі українських діаспор за кордоном виконували завдання, підготовлені Міжнародним благодійним фондом «Ліга українських меценатів».

Перевірка робіт конкурсантів розпочалася у березні, а результати оприлюднили вже у квітні 2018 року. Переможців нагороджували на урочистостях у Києві. Учням та студентам, які посіли перші місця, призначено стипендії Президента України.

15 травня у стінах ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди» відбулося урочисте нагородження студентів, що брали участь в різних конкурсах та конференціях. Ректор разом з адміністрацією університету в залі В. Сухомлинського вручали подяки, грамоти та нагороди всім активістам. Також Віктор Петрович висловив свої привітання і побажання до наснаги для здобуття нових вершин всім студентам.

Вкотре призові місця посіли студенти філологічного факультету. Вітаємо Пересаду Василя і Бульбу Тамару (наукові керівники – Чубань Т.В., Левченко Т.М.) з перемогою в обласному етапі конкурсу!

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”5230,5221″]
Перейти до вмісту