Незабутній місяць у Чехії

Навесні, у квітні місяці, я та інші студентки з другого та третього курсу вирушили у місто Плзень, четверте місто за величиною у Чехії. Саме там розташований Західночеський університет, у якому ми навчалися. Мене завжди цікавила освіта за кордоном, її структура, ефективність, а також саме студентське життя там. І я рада, що нам випала така можливість пожити місяць життям європейських студентів, порівняти методику викладання пар з тією, що використовується у нас в університеті. Це було дійсно цікаво та пізнавально для мене. Особливо, мені сподобались лекції з німецької мови, які проводили професори німецьких університетів.

Проте ми не були перевантажені парами, мали достатньо часу для того, щоб пізнати краще Плзень. Це дуже затишне, на перший погляд, не дуже велике місто, проте, з часом ми змінили свою думку, адже кожного дня ми відкривали його все більше і більше. Зупинюся детальніше про архітектуру міста, адже вона чудова! Історичні будівлі, жилі різнокольорові будинки, сучасні будови та різні предмети архітектури вдало поєднуються і створюють унікальну атмосферу цього міста. Крім надзвичайної архітектури, місто може похвалитись і мальовничою природою. Ми переконались в цьому, коли побували на озері Bolevak. Провівши там цілий день, можу сказати, що це дійсно вдале місце для активного відпочинку, пікніку або ж, прогулянок на самоті. Там можна поспостерігати за лебедями, а також погодувати їх, якщо пощастить. Відпочинок душею гарантований! У Плзені також дуже багато парків, скверів та декілька площ. Всюди безліч зелені: дерева, кущі, спеціально вистрижені газони. Так чудово, що ми потрапили сюди саме в квітні, коли все місто зеленіло і цвіло.

Плзень хоч і є туристичним, промисловим, навіть, студентським містом, проте воно доволі таки спокійне. Люди там дуже ввічливі, постійно усміхнені і завжди готові допомогти. Майже всюди розмовляють англійською мовою, тому проблем з комунікацією у нас не виникало. Цілком задоволена цим містом!

Життя у Плзені дійсно чудове, але, оскільки у нас було вдосталь часу, ми вирішили відвідати і інші міста Європи. Ми побували у Дрездені, Берліні та Парижі. І це було незабутньо! Здається, всього три міста, проте скільки спогадів, вражень, здійснених мрій, нових емоцій, знайомств та досвіду! А подорожувати з Плзеня не є проблемою, адже квитки можна придбати за помірною ціною, а сама дорога займає не так багато часу.

Хотілось би розповісти і про інші міста Чехії, крім Плзеня. Карлови Вари – курортне місто в Чехії. Невеличке, але таке красиве! Знову ж таки, прекрасна архітектура, чудові люди, спокійна атмосфера, але найбільше мене вразила природа: гірська місцевість, піднявшись на яку можна побачити краєвид на місто. Це все залишило теплий спогад про Карлови Вари. Звичайно ж, ми не могли не відвідати Прагу, столицю Чехії, одне з найкрасивіших міст Європи. Приголомшлива архітектура Праги вразила нас! Готичні споруди, дахи з червоної черепиці, величні католицькі собори, фортеці і замки – ось чим запам’яталась нам Прага.

В кінці хочу сказати, що я неймовірно вдячна за цю можливість, адже, в першу чергу, для себе я отримала найцінніше – досвід! Досвід у житті за кордоном, у навчанні, у застосуванні англійської та німецької мови на практиці, у подорожуванні. Це все змінило мій світогляд, мої мрії здійснились, тому прийшла пора створювати нові мрії та цілі і впевнено йти до них!

студентка групи АН-23 Самойленко Валерія

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”5461,5481,5480″]
Перейти до вмісту