Відбулася презентація психотехнології «Інтегративна модель психологічного консультування засобами метафоричних асоціативних зображень»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Відбулася презентація психотехнології «Інтегративна модель психологічного консультування засобами метафоричних асоціативних зображень»

Сучасна українська психологічна галузь розвивається у напрямку розробки якісного інструментарію. Виклики сучасного суспільства ставлять перед наукою, зокрема, психологічною галуззю, все нові й нові завдання.  Теоретики, і практики стверджують, що актуальним є розробка нового психологічного інструментарію. На запити психологічної спільноти відгукнувся й Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди.

Так, 16 травня, у межах Фестивалю науки, відбулася презентація  авторського доробку фахівця психолого-медико-психологічної служби, психолога університету, дійсного члена Української спілки психотерапевтів, сертифікованого арт-терапевта Тетяни Миколаївни Кузьменко. Зокрема, авторка презентувала інтегративну модель психологічного консультування засобами метафоричних асоціативних зображень та інструментарій, що забезпечує реалізацію цієї моделі – колоду метафоричних асоціативних зображень та матриць для психологічного консультування «Баланс Життя». Зазначений інструментарій пройшов  семирічну апробацію  на теренах України, Канади та Чехії провідними фахівцями-практиками та визнаний таким, що є ефективним у психологічному супроводі клієнтів, які перебувають у напружених ситуаціях, а також таких клієнтів, які потребують довготривалої терапевтичної та реабілітаційної допомоги.

Захід пройшов у жвавій атмосфері та дискусіях. Учасники заходу – студенти і викладачі відзначили позитивний ефект роботи з інструментарієм та побажали автору продовжувати свої творчі наукові пошуки, створювати нові проективні методики та діагностичний інструментарій.

Прес-служба університету

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” images=”5335,5336,5337″]
Перейти до вмісту