Вікторія Царук виграла змагання з армрестлінгу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Вікторія Царук виграла змагання з армрестлінгу

5 травня у Києві відбувся всеукраїнський турнір з армрестлінгу «Bars Open Challenge», який щорічно проводить столичний клуб «Барс». Цей турнір був підготовчим та демонстраційним перед кубком Європи та світу. У ньому взяла участь переяславська спортсменка, викладач кафедри спортивних ігор і туризму Переяслав-Хмельницького університету імені Григорія Сковороди  Вікторія Царук і здобула перше місце в боротьбі на праву руку (абсолютна вагова категорія).

Про те, що будуть змагання з армрестлінгу, я знала ще перед поїздкою на Кубок Європи із сумо. Попередньо нічого не планувала, бо могла повернутися з травмами, – розповіла спортсменка. – На щастя, обійшлося без травм. Та я все одно вагалася, бо давно не боролася на руку. Але в мене була дуже хороша фізична підготовка до Кубку Європи, і це вплинуло на результат.

Вікторія Царук виграла у фіналі в Ірини Рожещенко, майстра спорту міжнародного класу з армрестлінгу.

Це моя перша перемога над цією спортсменкою. Раніше на змаганнях я встигала тільки взятися за її руку. А цього разу двічі виграла: за вихід у фінал і у фіналі. Дуже важлива перемога, яка надає впевненості. Друзі вже радять купити лотерейний квиток, бо мені зараз щастить, – усміхається. 

Приємною винагородою для спортсменки став приз у 1000 гривень.

Поки буде прогрес, результат, подобатиметься, буду змагатися в армрестлінгу. Але сумо для мене в пріоритеті. Борюся на руку лише тоді, коли є можливість. Бо для боротьби сумо мені потрібні неушкоджені руки, – зазначила спортсменка.

Юлія Строчинська

Перейти до вмісту