Дні науки в університеті: презентація нового словника Віктора Коцура та Василя Балуха

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Дні науки в університеті: презентація нового словника Віктора Коцура та Василя Балуха

У середу, 16 травня, о 13:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди» відбудеться довгоочікувана презентація нового видання академіка НАПН України, професора В.П. Коцура та члена-кореспондента НАПН України, професора В.О. Балуха «Православна еліта України ХVI-ХVІІ (100 постатей)».

У новому словнику Віктора Петровича та Василя Олексійовича висвітлено життєпис і діяльність 100 найвидатніших постатей православної еліти України ранньомодерної епохи, що спрямовували свої інтелектуальні здібності та професійні навички на захист основ православ’я; незалежності Української православної церкви та збереження ідентичності українського народу.

Відомо, що книгу було надруковано із благословення Його Святості Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Вона рохрахована на широке коло студентів закладів вищої освіти України, викладачів, державних і релігійних організацій, а також тих кому є небайдужим історичне минуле нашої Батьківщини та її Православної церкви.

Перейти до вмісту